NOEDELSALADE MET CASHEWNOTEN EN WASABIDRESSING

Nu de lente haar intrede doet, is het tijd voor salades. Véél salades. Aangezien dat in de lente en zomer gewoon allerlekkerste is, ons lijfje slank houdt en bovendien weinig tijd kost om in elkaar te draaien. Tijd die we liever besteden aan leuke dingen doen in de zon. Toch? Het enige nadeel van dat gezonde feestje op je bord is het feit dat het soms wat gaat vervelen. Je varieert een keer met wat ingrediënten en gebruikt makreel in plaats van gerookte zalm, maar het blijft een standaard salade. Inspiratie voor lekkere en vooral verrassende salade’s heb je wat mij betreft dus nooit genoeg.

Daarom deel ik vandaag het recept voor een goedgevulde ‘groene’ noedelsalade. De groene groenten paksoi, sugarsnaps en komkommer geven je een healthy boost, terwijl de kip, cashewnoten en wasabi-dressing een beetje pit toevoegen. En de noedels zorgen ervoor dat je daarna met een gevulde maag een tweede wijntje inschenkt. Ik durf te wedden dat je nog nooit zo’n salade hebt gegeten, of wel? Heb je geen zin in kip, gebruik dan gamba’s of maak er gewoon een vega variant van.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 kipfilet
  • 100 gram rijstnoedels
  • 3-4 stengels paksoi
  • Sugarsnaps
  • 1/3 komkommer
  • Handje cashewnootjes
  • Koriander
  • 1 bosui

Wasabi-dressing:

  • 2 theelepels wasabi
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Snufje gemberpoeder

To do’s:
1. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak ‘m in zijn geheel of snijd het vlees in kleine stukjes.

2. Snijd de paksoi in reepjes en was de groenten. Houd de witte stukjes apart van het groene “sla” gedeelte van de paksoi. Het groene deel verwerk je straks rauw in de salade. Roerbak de witte stukken een paar minuten met wat olie in de pan, samen met de sugarsnaps.

3. Bereid in de tussentijd de noedels zoals staat omschreven op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water, laat ze goed uitlekken en zet even apart.

4.  Maak de dressing door de ingrediënten zoals hierboven omschreven met elkaar te mengen. Snijd de komkommer in stukjes, de bosui in ringetjes en snijd de koriander fijn. Zet dit samen met de dressing even apart.

5. Meng de groenten (paksoi, sugarnaps en komkommer) en kipfilet stukjes door de noodels. Verdeel dit over de borden en besprenkel hier de wasabi-dressing overheen. Maak af met wat bosui, cashewnootjes (eventueel fijngemaakt) en koriander.

Klik hier voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten!

Noedelsalade met kip2 Noedelsalade met kip1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen