OCCO AMSTERDAM: NIEUWE BAR & BRASSERIE IN THE DYLAN

Deze week heeft The Dylan de deuren van zijn nieuwe Bar & Brasserie OCCO officieel geopend. Omdat The Dylan heel centraal op de grachten in Amsterdam is gelegen en kwaliteit en service centraal staan, is het een plek waar ik al een tijd heel graag kom. Voor een meeting, lunch of een rode wijn bij de open haard op zondag: een heerlijke plek met huiskamergevoel. Oh, en vergeet zeker de mooie stadstuin niet, één van de meeste romantische plekjes in Amsterdam. Met het nieuwe OCCO dus een extra reden om hier nog vaker af te spreken. Alhoewel ik dat rode wijntje dan vervang voor een frisse cocktail!

Cocktails bij OCCO worden gemaakt op speciaal verzoek of volgens eigen receptuur. Denk aan de signature cocktails ‘Matured Manhattan’ met The Dylan’s huisgestookte vermouth of de ‘Dylan Thomas’, een ode aan The Dylan’s naamgever. Op het menu staan uiteenlopende gerechten, van een quinoa salade met schapenkaas en rib-eye van een Nederlandse melkkoe tot aan klassiekers als een Caesar salade en Black Angus Burger. En heel betaalbaar! Voor 12.00 euro heb je al een salade en vanaf 18.50 euro een hoofdgerecht. En hier krijg je naast een lekker gerecht ook dat heerlijk luxe gevoel wat heerst in het 5* boutique hotel The Dylan voor terug.

Het interieur heeft een klassieke en tegelijkertijd kosmopolitische look & feel, met veel gebruik van velours, marmer en koper. Ook de 8 meter lange bar springt meteen in het oog. De authentieke en historische elementen in het grachtenpand maken OCCO wat mij betreft helemaal af.

OCCO, The Dylan
Keizersgracht 384, Amsterdam
020-530 2010
www.dylanamsterdam.com

brasserie occo Amsterdam1 brasserie occo Amsterdam2 brasserie occo Amsterdam3 brasserie occo Amsterdam4 brasserie occo Amsterdam

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • de nieuwe creaties van de interieur tot en met de presentatie van het eten in restaurants, iedereen haalt ergens inspiratie vandaan en vervolgens maak je zo verder je eigen concept naar je eigen stijl en smaak.

Reactie plaatsen