OOSTERSE ZALMFILET SALADE MET MANGO CHUTNEY

Van de familie vissen is zalm toch wel een favoriet. Dit roze visje heeft een heerlijke smaak, is veelzijdig en bovendien hartstikke gezond. Ik eet zalmfilet graag gerookt, maar ook rauw of licht gebakken. Vooral zalm met een Oosters tintje, daar mag je me voor wakker maken! Nu kun je je voorstellen dat deze Oosterse zalmfilet met een zoet-pittige mango helemaal naar mij smaak is. De frisse avocado-salade met tauge en koriander maakt het gerecht wat mij betreft helemaal af. Yummie! Bekijk hieronder het recept.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2x 150 gram zalmfilet
  • 2 handjes veldsla
  • 1 avocado
  • 2 handjes tauge
  • 1/2 rood (klein) uitje
  • 1/2 mango
  • Verse koriander
  • Scheutje appelazijn
  • Ctroensap
  • Cashewnootjes (ongezouten)
  • Sojasaus

To do’s:
1. Bak de zalmfilet in een grillpan, eventueel met wat verse peper, in 5 minuutjes gaar (de binnenkant mag best nog wat roze zijn).

2. Snijd in de tussentijd de mango in zo klein mogelijke blokjes en meng dit in een kommetje met de kleingesneden rode ui, een paar fijnsneden korianderblaadjes, een paar druppels citroensap en een scheutje appelazijn. Zet de mango chutney even apart.

3. Snijd de avocado in blokjes. Maak de borden op met een handje veldsla en verdeel hier overheen de blokjes avocado en een handje tauge.

4. Maak een bedje van de mango chutney in het midden op de salade. Leg hier vervolgens de gebakken zalmfilet bovenop.

5. Maak de salade af met wat cashewnootjes, en besprenkel wat druppetjes sojasaus over de zalmfilet en salade.

Eet smakelijk!

Zalmfilet met mango chutney1JPG

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Heerlijk! Ik maak dit wel eens met pijnboompitjes in plaats van cashewnootjes. Ook maak ik altijd een klein beetje verse basilicumpesto voor er overheen! Heer-lijk!

  • Dat ziet er lekker en niet zo ingewikkeld uit!

  • Lekker, zo’n Oosterse salade :-)

  • Ik heb het ook gemaakt, heerlijk. Er was nog wat over en heb het de volgende dag met gerookte kip voor mezelf als salade op mijn werk klaar gemaakt.

    Multi lekker dus!

    • Hi Jeanet, wat leuk om te horen. Dankjewel voor je berichtje. En goede tip, met kip lijkt me een lekker combinatie. Volgende keer maar proberen! :-) liefs

Reactie plaatsen