FLASHBACK MONDAY: OPENING W HOTEL & IS GEZOND ETEN GENETISCH BEPAALD?

Wekelijks krijgen we tientallen uitnodigingen voor lanceringevents en openingfeestjes, en dan hebben we het nog niet eens over de honderden nieuwsberichten die onze inbox bereiken. Daarom geven we je in deze Flashback Monday-rubriek een kijkje achter de schermen. Welke nieuwtjes zijn de moeite waard om te delen? Op welke toffe feestjes waren we present? En hoe ging het er nog meer ‘behind the scenes’ aan toe? 

Pool-party @ W hotel

W hotel aan de Spuistraat is een van onze favoriete hotels in Amsterdam. Dat kan ook niet anders, met het prachtige interieur, de lekkere cocktails, het rooftop zwembad en het uitzicht op de Dam. Ook het monumentale KAS gebouw aan de overkant is recentelijk omgedoopt tot W Amsterdam BANK. Met een spa met gouden elementen en 66 splinternieuwe suites. Vorige week was de feestelijke opening en wij waren erbij. Want feestjes geven, dat kan W hotel wel. De foto hieronder geeft je een kleine sfeerimpressie. Je begrijpt: de (champagne)kater kwam later.

spa-w-hotel-amsterdam

Foto: @Mistercocktail

Koken maakt écht gelukkig

Wist je dat 40% van ons geluk genetisch is bepaald en 60% wordt beïnvloed door onze omgeving? Ook bepalen onze genen of je een ochtend- of avondmens bent. En zelfs of je wel of geen voorkeur hebt voor gezond eten! Het gemiddelde ‘gelukscijfer’ in Nederland is trouwens niet slecht; een 7.2. Maar je hebt dus zeker invloed op je eigen geluk. Schrijf bijvoorbeeld eens wat vaker een kaartje, volgens onderzoek maken “woorden” ons namelijk het meest gelukkig. Ook iets doen voor mensen zonder dat je er zelf iets aan hebt, zoals koken voor een ander, maakt gelukkig. Dat wisten wij natuurlijk al járen. Deze tips kregen we van (geluks) professor Meike Bartels tijdens de ‘Thrive Talks’, georganiseerd door het nieuwe drankje Purdey’s. Hier ontmoetten we trouwens ook de inspirerende meiden van het online magazine Holistik.nl en fotograaf Jimmy Nelson, de man die jarenlang over de wereld heeft gereisd om op de meest afgelegen plekken stammen te fotograferen in hun pure schoonheid.

foto-purdeys1

Paarse aardappelpuree en chocoladeworst

Het lijkt wel of er iedere week wel een nieuw kookboek op de markt wordt gebracht. Fijn, want aan kookboeken hebben we nooit genoeg, maar sommige boeken trekken écht de aandacht. Zoals het boek Cookart, waarin de dames Jennifer en Lianne inspireren om te spelen met eten. Het boek draait namelijk om de ‘kunst van het eten’ en geeft zowel volwassenen als kinderen een andere kijk op eten. Ook de recepten en stylingtips zijn verrassend en kunstzinnig; van paarse aardappelpuree en hartige ijsjes tot paardenbloem-chips en chocoladeworst. Leuke cadeautip dus.

cookart-kookboek

Nieuwe thee-favoriet: Speermint Green 

Starbucks heeft sinds vorige week het thee-assortiment ‘Teavana’ oftewel ‘thee heaven’, op de Europese markt gebracht. En wij mochten de thee als eerste proeven, mét tips & tricks van een thee expert. Wist je bijvoorbeeld dat thee bitter wordt qua smaak vanwege het kalk in ons kraanwater (hard water) en niet door het zogenaamde ‘te lang laten trekken’ van de thee? Test het maar eens uit met gefilterd water (spa blauw). De échte zachte smaak van thee ga je dan pas ervaren. Onze lievelingssmaak is de ‘Speermint green’, maar de andere nieuwe smaken ‘chai tea latte’ & ‘hibiscus blend tea’ zijn ook het proberen waard.

#taart

De Playmobil-vrouw bestond vorige week 40 jaar en dat moest gevierd worden met taart. En wát voor een! Deze red velvet taart was eigenlijk te mooi om aan te snijden. En is het geen pláátje?

Voor meer behind the scenes shots, volg Marlieke dan op Instagram: @cottonandcream. 

taart-playmobil

 

print
Geschreven door
Laatste reacties
  • Die taart is zooooooo schattig, ik had liever zoiets willen bakken tijdens ja ik wil een taart. Maja

    • Haha schattig he! Jaa hoe cool dat je meedoet aan dat programma! Was heel leuk om te doen zeker?

Reactie plaatsen