Overnight oats met gekarameliseerde appel, kaneel en noten

Voor de healthy foodies onder ons zijn overnight oats inmiddels net zo’n bekend als een broodje pindakaas. Dus wanneer je deze ontbijttrend gemist hebt, is het hoog tijd om dit havermout recept te maken. Niet alleen omdat dit een gezond power-ontbijtje is en in de ochtend in no time op tafel staat, ook omdat de variant die ik hierbij deel énorm lekker is. Deze overnight oats zijn namelijk net wat bijzonderder, aangezien er een laagje met gekarameliseerde appeltjes met kaneel en noten is toegevoegd. Dit zoete mengsel is goddelijk in combinatie met de havermout en kwark. Oh, en de smaak heeft iets weg van appeltaart. Waar wacht je nog op? 

Overnight oats: gezond én makkelijk ontbijt

De naam zegt het al: overnight oats laat je een nachtje in de koelkast staan. De havermout heeft dan rustig de tijd om de melk en andere ingrediënten in zich op te nemen. Nu weten we allemaal dat een ontbijt met havermout misschien wel de beste start is van de dag, en dit ontbijt met overnight oats maakt jouw ochtend óók nog eens extreem makkelijk. Al het werk heb je immers de avond daarvoor al gedaan, dus je hoeft ‘s ochtends alleen nog met je slaperige hoofd naar de koelkast te lopen en een lepel te pakken. Een ideaal ontbijt voor avondmensen dus, die in de ochtend geen tijd, zin of fut hebben om een ontbijt in elkaar te draaien.

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 1 grote appel
  • Scheutje water (c.a. 50 ml)
  • Honing (c.a. 1-2 eetlepels)
  • Kaneel (c.a. 1/2 theelepel)
  • Handje noten (walnoten of pecannoten)
  • 6-8 eetlepels havermout of havervlokken
  • Scheut amandelmelk (of een andere soort melk)
  • Handje rozijnen
  • Kwark

To do’s:

1. Snijd de appel in kleine stukjes en doe dit in een pannetje samen met een handje gehalveerde noten. Voeg hier het water, de honing en het kaneelpoeder toe. Breng het geheel aan de kook, roer door elkaar en laat de appeltjes zo’n 10 minuten karameliseren (regelmatig doorroeren!). Laat het geheel daarna afkoelen.

2. Doe in de tussentijd de havermout (c.a. 3-4 eetlepels per persoon) in 2 potjes of schaaltjes. Verdeel ook een handje rozijnen over beide porties. Schenk er daarna amandelmelk bij tot de havermout volledig is bedekt. Roer het geheel daarna door met een lepel en schenk er eventueel nog wat extra amandelmelk erbij, zodat de havermout volledig met melk is bedekt. Verdeel daar bovenop het appel-kaneel mengsel.

3. Dek de potjes of schaaltjes af met plasticfolie en zet ze een nacht in de koelkast. Maak de overnight oats af met een  sche kwark en eventueel wat nootjes, granola of fruit ter garnering.

Vind je deze overnight oats lekker? Laat gerust een reactie achter, vinden we leuk. Voor meer makkelijke en gezonde recepten voor ontbijt, lunch en diner, klik je hier

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ohhhh dat klinkt zo goed!! Ga ik zeker uitproberen! Kan je dit ook met yoghurt of kwark maken ipv melk? Dat heb ik niet in huis namelijk (melk).

Reactie plaatsen