PASTA MET CHORIZO EN TOMAAT

Waan jezelf in Spaanse sferen met dit pastagerecht en een saus van chorizo, tomaat en basilicum. Een pittig, smaakvol gerecht en ook nog eens heel gemakkelijk klaar te maken! Maak dit gerecht niet wanneer je de volgende ochtend een sollicitatiegesprek hebt… Maak dit gerecht wél wanneer je je smaakpapillen een lekkere boost wilt geven!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 gram spelt- of volkoren pasta
  • 12 cherrytomaatjes
  • 10-15 plakjes chorizoworst
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 grote ui
  • Verse peper en zout
  • Parmezaanse kaas

To do’s:
Snijd de chorizoworst in plakjes en de cherrytomaatjes door de helft. Snijd ook de ui fijn. Kook de pasta vervolgens zoals staat omschreven op de verpakking. Bak in de tussentijd de uitjes met wat olijfolie totdat ze glazig zijn. Bak vervolgens de chorizo in 4-5 minuutjes knapperig in dezelfde pan. Voeg daarna de cherrytomaatjes toe en verwarm het geheel in een paar minuutjes. Houd je van pittig? Voeg dan eventueel naar smaak nog wat verse peper toe. Voordat je de borden opmaakt, kun je alvast een paar fijngesneden blaadjes basilicum door de pastasaus roeren. Doe dit zo laat mogelijk, de smaak van basilicum blijft dan het best behouden! Giet de pasta af en schep wat pasta op de borden. Breng daar overheen de pastasaus aan en maak het gerecht af met blaadjes verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Pasta met chorizo en tomaat

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen