Laten we nog even heel hard van deze nazomer genieten en élk zonnestraaltje meepakken. En niet alleen buiten maar ook binnen op je bordje of in je glas, zoals met deze zomerse en gezonde Pina Colada smoothie.

De kokosmelk en banaan maken ‘m lekker romig, terwijl de ananas de romige creatie een fris en zoet tintje geeft. Perfect als ontbijt met bijvoorbeeld een schep lijnzaad, of als fris tussendoortje met extra veel ijs. Dus, waar wacht je nog op? Hup, alle ingrediënten in de blender en binnen no time heb je deze zonnige smoothie in je hand. Enjoy summer!

Benodigdheden

(voor 1-2 personen)

  • 250 gram verse ananas
  • 1 banaan
  • 200 ml kokosmelk*
  • 1 eetlepel kokosrasp

*Of kokoswater wanneer je ‘m iets frisser wilt. Ik neem altijd de kokoswater van Obrigado omdat deze het meest puur is.

TIP: Maak je deze smoothie als ontbijt? Voeg dan een schep lijnzaad toe voor extra power. Wanneer je ‘, ‘m drinkt als tussendoortje op een warme, zomerse dag dan kan een flinke portie ijs in het glas niet ontbreken.

To do’s

1. Snijd de verse ananas in blokjes en doe dit samen met de banaan, kokosmelk en kokosrasp in de blender. Voeg hier eventueel wat lijnzaad aan toe.

2. Proef de smoothie en voeg naar smaak nog wat extra kokosmelk of ananas toe, of wat water om te verdunnen, wat jij lekker vindt.

3. Giet de Pina Colada smoothie in glazen (eventueel gevuld met flink wat ijs). Maak af met wat kokosrasp en drink met een rietje. Cheers!

Gezonde pina colada smoothie Gezonde pina colada smoothie2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen