In Nicaragua waar ik begin dit jaar naar toe ben gereisd, heb ik veel vis taco’s gegeten. Deze locale specialiteit is niet voor niets enorm populair, dit gezonde en frisse gerecht maakt het tropische, zonnige plaatje helemaal compleet. Toevallig zijn vis taco’s heel gemakkelijk om zelf te maken. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een mooi stuk witvis, een tomaten-avocadosalsa en een paar taco’s. Bekijk hieronder snel het recept!

Benodigdheden (voor 2 personen):
  • 250-300 gram witvis (bijvoorbeeld zeewolf, graadloos)
  • Kruiden: paprikapoeder, cayennepoeder, peper en zout
  • 1/2 limoen of citroen
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 avocado
  • Verse koriander
  • 1/2 komkommer
  • 4 kleine of 2 grote tortilla’s
  • Kokosolie of boter om te bakken

To do’s:
1. Snijd de witvis in blokjes en marineer de vis met paprikapoeder, cayennepoeder, peper, zout en een paar druppels limoen- of citroensap. Bak de vis in een grillpan in c.a. 8 minuten gaar met wat kokosolie of boter, en keer af en toe om.

2. Maak in de tussentijd de tomaten-avocado salsa. Snijd de tomaten en avocado in blokjes. Snijd de rode ui en rode peper heel fijn. Doe de tomaat, avocado, rode ui en rode peper samen met de fijngesneden koriander en wat druppels limoen- of citroensap in een kom, en meng de ingrediënten door elkaar. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes, je kunt eventueel de binnenkant eraf snijden, en zet dit samen met de salsa even apart.

3. Bak de tortilla’s kort aan in een grillpan, zodat ze wat knapperiger worden. Hiervoor heb je geen olie nodig.

4. Leg vervolgens een paar stukjes gebakken witvis in de taco’s, leg hier een of twee reepjes komkommer in en verdeel hier tenslotte wat salsa tomaten-avocadosalsa overheen. Besprenkel de taco’s eventueel met wat extra limoen- of citroensap. Eet smakelijk!

Vis taco's recept Vis taco's recept 1 Vis taco's recept 2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen