PIZZA WRAP MET TONIJN, COURGETTE EN ANSJOVIS

Deze snelle pizza wrap is bij mij thuis favoriet. De pizza’s maak je met een wrap als bodem, zijn vliegensvlug in elkaar gedraaid en je kunt ze beleggen met vrijwel alles wat je lekker vindt. Een verse, verantwoorde pizza met een relatief gezonde pizzabodem. Comfort food zonder schuldgevoel! Eerder deelde ik al de pizza wrap met verse pesto en ham (zie het recept hier) en vandaag ga ik voor de variant met o.a. tonijn, courgette, ansjovis en een laagje ricotta. Om je vingers bij af te likken!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4-6 kleine wraps (bij voorkeur volkoren)
  • 75 gram ricotta (of roomkaas)
  • 4-6 ansjovisjes
  • 1 blik tonijn
  • Paar kappertjes of groene olijven
  • 4 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • Handje pijnboompitjes
  • Geraspte kaas (Parmezaanse of oude/jonge kaas)
  • Verse peper
  • Verse peterselie

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de wraps daarna met een laag ricotta of roomkaas.

2. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd daarna de courgette in plakken van c.a. 0.5 cm dik en halveer deze vervolgens. Zet dit even apart.

3. Beleg de wrap gelijkmatig met een laagje tonijn en verdeel daar de plakjes courgette (c.a. 4 “halfjes” per wrap), zongedroogde tomaat, kappertjes of olijven, rode ui ringen en ansjovis (1 per wrap, fijngesneden) overheen. Maak de wrap af met pijnboompitjes (wees hier niet zuinig mee), verse peper en geraspte kaas (hiervan niet te veel). Zout is niet nodig, de ingredienten zijn van zichzelf al zout genoeg!

4. Zet de wrap voor 10-15 minuten in de oven. De pizza-wraps zijn klaar wanneer de wraps lichtbruin kleuren en de courgette zacht is. Maak de pizza-wrap af met wat fijngesneden verse peterselie.

Pizza wrap met tonijn

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen