Plastic fantastic: waarom je deze zomer lak in de kast moet hebben

Op leer raken we nooit uitgekeken, maar wanneer je wel eens toe bent aan iets nieuws, dan is lak op dit moment het trenditem waar je in mag investeren. Vraag me niet wat voor een sauna-effect een lakbroek in de brandende zon heeft, maar daar heeft een echte fashionista lak aan, toch? Ok, flauwe woordgrap, maar ik kon het niet laten. Ga gewoon eens voor zo’n lekker en hip 8o’s lookje, waar ook manlief warm van wordt. En jij begrijpt wel waarom. 

Lak aan

Eigenlijk alles wat je voorheen in leer kocht, mag je dit seizoen in lak scoren. Lak, oftewel vinyl. Maar terwijl je met leer meestal kiest voor zwart – want leer is tijdloos en dan ga je toch liever voor een basic kleur – is lak wat trendgevoeliger waardoor je qua kleur lekker uit kunt pakken. Schik dus niet van de kleuren roze, geel, groen of rood, het kan allemaal. Mocht je dat toch ietwat heftig vinden, in zwart ook goedgekeurd hoor. Hieronder heb ik meteen wat shoptips voor je verzameld! Een jas die je meteen voor de zomerse plensbuien beschermt of een hippe roze broek van Topshop die verkrijgbaar is in vrijwel alle kleuren. Of ga voor een taille riem die een jurkje net wat meer pit geeft of een rokje waar zelfs manlief enthousiast van wordt. Want sexy lak was nog nóóit zo stijlvol. Maar combineer het wel classy alsjeblieft, een ordinaire outfit is het laatste wat we willen.

 

High waist rok: ASOS 37.84

Jas: ASOS 60.81

Broek: Topshop 76.00

Rode riem: Mango 19.99 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen