Quesadilla’s met geitenkaas en mango-avocadosalsa

Een quesadilla is een Mexicaanse tosti gemaakt van een tortilla wrap, die je kunt vullen met alles waar je maar zin in hebt (of wat je nog in huis hebt). De tortilla wordt in de pan gebakken waardoor hij lekker krokant wordt. Hier vind je het recept voor een vegetarische quesadilla met geitenkaas en bonen, geserveerd met een mango-avocadosalsa. Een heeeerlijke smaakcombi!

Mexicaanse tosti

Ik kan me zo voorstellen dat de Hollandse tosti met ham en kaas inmiddels je neus uit komt. Maar wanneer je wel houdt van zo’n warme, flink gevulde hap, dan is deze Mexicaanse tosti wat voor jou. Vul ‘m met kipfilet of tonijn, paprika of mais, geitenkaas of geraspte oude kaas en bonen: wat je maar lekker vindt, vrijwel alles is mogelijk. Ik vind dit recept voor een vegetarische quesadilla met geitenkaas heel lekker, hij is gezond en heeft een lekkere combinatie van zoete, zoute en frisse smaken. Perfect als lunch maar ook als ideaal als avondeten, want de mango-avocadosalsa, bonen maken dit een voedzame en vullende maaltijd.

Benodigdheden:

Voor 2 personen* en 1 tortilla per persoon

*Verdubbel de hoeveelheid (2 wraps p.p.) wanneer je een grote eter bent/als hoofdgerecht

  • 2 volkoren tortilla wraps
  • 1 paprika
  • 50 gram geitenkaas
  • C.a. 100 gram zwarte bonen (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • Verse koriander
  • 1/4 rode peper
  • 1/2 mango
  • 1/2 avocado
  • Limoensap
  • 1/2 sjalotje

TIP: zin in vlees? Vul ‘m dan met wat stukjes gerookte, gebakken of gepocheerde kipfilet!

To do’s:

1. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de verse koriander fijn. Doe dit in een kom en mix met de zwarte bonen. Vul de wrap vervolgens aan één kant met het bonenmengsel (niet te vol, je moet ‘m nog dichtvouwen) en verbrokkel hier wat geitenkaas overheen. Vouw de wrap daarna dicht en druk stevig aan.

2. Leg de wrap daarna in een droge koekenpan en bak ‘m c.a. 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Maak in de tussentijd de salsa, door de mango, de avocado, de rode peper (zonder pitjes), het sjalotje en de koriander heel fijn te snijden en op smaak te brengen met wat limoensap en olijfolie.

3. Wanneer de quesadilla klaar is, snijd hem dan in punten en serveer de Mexicaanse tosti met de salsa apart of bovenop.

 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen