Eerder deelde ik op Cotton & Cream het recept voor een frisse salade met quinoa, zalm en spinazie (recept vind je hier). Deze keer heb ik met bijna dezelfde ingrediënten een heel ander gerecht gemaakt, namelijk quinoa burgers met gebakken zalm en roergebakken spinazie. Met deze quinoa burgers serveer je echt wat bijzonders. En ze zijn natuurlijk vele malen gezonder dan de burgers die je haalt bij de gele M. Ook heel geschikt voor vegetariërs dus! Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke quinoa burgers.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 150 gram quinoa
  • 1 ei
  • 50 gram oude geraspte kaas
  • 2 stengels bosui (in kleine ringetjes gesneden)
  • Verse bieslook (fijngesneden)
  • Paneermeel of bloem
  • Verse peper en zout
  • Olie of margarine om te bakken

To do’s:

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven. Laat de quinoa even afkoelen en meng het ei, de geraspte kaas, het bosuitje, de bieslook, peper en zout er doorheen. Voeg wat paneermeel of bloem toe zodat het mengsel wat steviger wordt. Vorm stevige (niet te grote) burgers van het mengsel en leg ze met wat olie of margarine in een voorverwarmde bakpan. Bak de burgers in c.a. 10 minuten aan beide kanten bruin. Let er op dat je de burgers niet te snel en heel voorzichtig in de pan omdraait. Pas wanneer  één kant krokant en bruin is kun je ze omdraaien. Eet de quinoa burgers met bijvoorbeeld een stukje gebakken zalm en roergebakken spinazie. Eet smakelijk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen