QUINOA MET KIP, NOTEN EN GROENTEN

De populariteit van het powerfood quinoa groeit enorm. Wij weten natuurlijk al heel lang dat quinoa heel gezond & lekker is! Het bevat veel eiwitten, vezels en mineralen, geeft je lang een verzadigd gevoel en bevat amper calorieën. En ook belangrijk: je kunt er alle kanten mee op! Eerder deelden we al het recept van een quinoa salade met zalm (klik hier) en quinoa burgers (klik hier). Vandaag geven we het recept weg voor een quinoa gerecht met kip, groenten, noten en kaas. Een perfect quinoa gerecht voor de herfst, zeker een van onze favorieten!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 150 gram quinoa
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 bouillon blokje (kip bouillon bijvoorbeeld)
  • Gemalen chilipoeder
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Handje walnoten
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie om mee te bakken

To do’s:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer het vlees naar smaak met chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout. Snijd vervolgens de ui in stukjes en knijp het teentje knoflook uit. Bereid de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking, maar voeg aan het kokende water een half bouillon blokje toe. Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de ui en knoflook totdat de uitjes glazig zijn. Voeg hier de stukjes kip aan toe en bak het vlees gaar in 7-10 minuutjes. Snijd in de tussentijd de courgette en aubergine in blokjes. Voeg daarna de groenten toe en bak het een paar minuten mee totdat het geheel gaar is. Voeg vervolgens de quinoa (die inmiddels gaar is) aan de groenten en kip toe en meng het geheel door elkaar. Je kunt hier eventueel alvast wat Parmezaanse kaas doorheen roeren, zodat het smelt tussen de quinoa en groenten. Maak de borden op en strooi er wat walnoten en Parmezaanse kaas overheen als finishing touch. Lekker & gezond, heerlijk toch?

print
Post tags
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen