Torentje van appel met mozzarella uit de oven

Oh mijn godje, dit is me toch een  heerlijk gerecht. Ingrediënten die je misschien sneller samen zou brengen in een salade, maar in de oven eigenlijk nóg beter tot hun recht komen. Een simpel gerecht wat vliegensvlug is klaargemaakt en er vanwege de laagjes indrukwekkend uitziet. Scroll snel naar beneden voor het recept!

Appel met mozzarella en gegrilde walnoten

Ookal ben ik veel met eten bezig, schiet ik toch vaak in de stress wanneer ik eters krijg. Want mensen verwachten wel iets meer dan een tomatensoep, maar ik heb ook geen zin om urenlang in de keuken te staan. En ik vind het leuk om iets verrassends te serveren, een gerecht wat ze misschien nog niet eerder hebben gegeten. Daarom is dit voorgerecht van appel met mozzarella perfect wanneer je gasten krijgt. Ook fijn: je hebt eigenlijk niet meer dan 3 ingrediënten nodig om in huis te halen. En meer heeft dit gerecht ook echt niet nodig, less is more. Geïnspireerd op het recept van Purepascale.com.

Benodigdheden:

Voor 4 personen

  • 4 appels (ik koos voor rood, maar is verkleurd in de oven)
  • 4 bollen mozzarella
  • Flinke hand walnoten
  • Olijfolie
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • Eventueel: rucola, basilicum of peterselie voor de garnering
  • Satéprikkers

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hete lucht). Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels daarna in plakken van max 1 cm dik. Uit 1 appel kun je 4-5 plakken snijden. Snijd eventueel een stukje van het onderkant af, zodat de appel mooi recht staat.

2. Besmeer de plakken appel met een beetje olijfolie en zet even apart. Snijd daarna de bollen mozzarella in plakken van ook maximaal 1 cm dik, ongeveer gelijk met de plakken appel.

3. Stapel de plakken appel en mozzarella daarna op elkaar en zorg ervoor dat de onderste en bovenste laag van appel is, zodat je een mooi gevuld appeltje krijgt. Zet dit daarna vast met een satéprikker. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper.

4. Leg het appel-mozzarella torentje in een ovenschaal en maak de andere torentjes. Zet de gevulde appels daarna voor 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de torentjes recht staan, en check tussendoor even of er wat ‘correctie’ nodig is. Rooster in de tussentijd de walnoten in een apart pannetje.

5. Serveer de appel met mozzarella torentjes in het midden van het bord en verdeel de walnoten rondom. Garneer eventueel met wat fijngesneden rucola sla, basilicum of peterselie als garnering. Dat groen op het bord maakt het gerecht wat mij betreft helemaal af.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen