Een van mijn favo guilty pleasures: nacho’s met een flinke portie kaas, salsa, sour cream en ui. Hierbij geldt: hoe soppiger en vetter, hoe lekkerder. Maar wanneer we dit te vaak eten, dan passen we straks niet meer in dat nieuwe spijkerbroekje. Daarom zijn deze appel nacho’s in het leven geroepen. Met chocolade, kokos en een pindakaas-saus. Yep, deze zoete nacho’s smaken net zo lekker als dat ze klinken, en zijn een stuk gezonder dan de kaas-variant. 

Feestelijk hapje

Deze appel nacho’s zijn leuk om klaar te maken wanneer je een feestje geeft. Het ziet er gezellig, kleurrijk en fotogeniek uit en je kunt er lekker in ‘pitsen’ (zoals we dat in Brabant zeggen, ik weet even geen alternatief woord, maar laten we het op ‘prikken’ houden). En het leuke van nacho’s is dat elke nacho weer anders smaakt, want op de één zit bijvoorbeeld meer pindakaassaus en op de andere meer chocolade. En wat dacht je van deze appel nacho’s als toetje wanneer je vrienden op bezoek hebt? Serveer een lekker dessertwijntje en zet deze schaal in het midden neer om samen van te eten Een verantwoord maar heus niet minder lekker toetje!

Benodigdheden:

Voor 1 schaal appel nacho’s

  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 2-3 eetlepels pindakaas zonder nootjes
  • 50 gram pure chocolade
  • Walnoten
  • Kokos flakes
  • Honing
  • Blauwe bessen

To do’s

1. Maak de chocolade fijn met een scherp mes. Ga voor een combinatie van snippers en wat grovere stukjes chocolade. Maak ook de walnoten fijn en zet dit samen met chocolade apart.

2. Snijd de appel daarna in zo dun mogelijke plakjes en besprenkel ze met wat citroensap. Hussel daarna wat door elkaar, zodat overal citroensap is verdeeld. Leg de plakjes appel vervolgens op een mooi, rond bord. Begin daarbij in het midden en verdeel de plakjes appel in een soort roos rondom steeds verder naar buiten toe.

3. Smelt daarna c.a. 2-3 eetlepels pindakaas in de magnetron. Besprenkel dit daarna direct, wanneer het nog warm is, over de appel. Wacht hier niet te lang mee, want de pindakaas wordt snel dikker. Wanneer je van zoet houdt, kun je er daarna nog wat honing overheen sprenkelen.

4. Verdeel vervolgens de walnoten, chocolade, kokos flakes en blauwe bessen over de appel. Zorg dat de garnering gelijkmatig is verdeeld. Serveer de nacho’s daarna direct. Door de citroensap wordt het verkleuren van de appel vertraagd, maar vers is dit gerecht het allerlekkerste. Enjoy!

Benieuwd naar meer trendy, makkelijke en gezonde borrelhapjes? Klik dan hier.

Bekijk hieronder het filmpje opgenomen in samenwerking met Foodie Channel.

https://youtu.be/IUi8m09ip3Q

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Oelalaaaa Marlieke wat weet je ons toch altijd weer te verrassen. Deze gaat op de lijst, om binnenkort te maken!

    Liefs Bibi

    • Wat een leuke reactie Bibi, dank voor je lieve bericht en ben natuurlijk heel benieuwd wat je straks van dit snoep gerechtje vindt! :) Fijne dag vandaag!

Reactie plaatsen