Avocado pannenkoeken met gebakken ei

We zijn niet voor niets gék op avocado, deze romige vrucht is hartstikke voedzaam, vullend en zit vol goede vetten (voor een mooie huid!). Het wordt dus hoog tijd dat je deze hippe avocado pannenkoeken maakt. Een goede concurrent van de banana pancakes! Deze hartige pannenkoeken eet je met een gebakken ei, wat gerookte zalm, verse dille en eventueel wat ricotta.

Hartige avocado pannenkoeken met zalm

Voor deze avocado pannenkoeken heb je niet veel nodig, de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Ze zijn makkelijk om te maken, fluffy en toch vullend. En vooral: heel erg lekker van smaak. De combinatie avocado, ei en zalm is natuurlijk goud. En op deze manier presenteer je het net even wat anders. Als je net als ik gek bent op avocado, dan moet je trouwens ook een keer een bezoekje brengen aan de nieuwe Avocado Show (review hier). Scroll naar beneden voor het recept!

Benodigdheden:

Voor 2 personen:

Avocado pannenkoeken

  • 1 avocado
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram speltmeel
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1/2 limoen
  • Zout

Garnering:

  • 1 avocado
  • 2 eieren (voor gebakken ei)
  • Ricotta
  • Gerookte zalm
  • Dille

To do’s:

1. Mix de eieren met de amandelmelk, het speltmeel en het bakpoeder in een grote mixkom. Prak de avocado met een vork, voeg dit toe en mix het geheel tot een glad beslag. Voeg een snufje zout en wat sap en rasp van de limoen toe.

2. Verhit de kokosolie in de pan en giet voorzichtig wat van het verslag in de pan. Er passen zo’n 3 kleine pannenkoekjes in een middelgrote koekenpan. Bak de pannenkoekjes in c.a. 10 minuten op laag vuur gaar en goudbruin. Zet het vuur laag want ze verbranden snel aan, maar hebben wel genoeg tijd nodig om mooi stevig te worden. Keer ze halverwege (voorzichtig) om.

3. Bak in de tussentijd de eieren. Om de eieren mooi rond te krijgen, kun je een kookring in de pan leggen en daarin het eitje breken.

4. Serveer de pannenkoeken met het gebakken eitje, en eventueel wat extra garnering: fijngesneden avocado, zalm, verse dille en ricotta.

Voor meer verrassende, makkelijke en gezonde recepten klik je hier

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Zo lekker! Wat een goed idee om avocado in de pannenkoeken te doen. Ik ben er gek op, dus ik vind de combi met eieren ook wel heel geslaagd. Dit ga ik snel maken! Malou x

Reactie plaatsen