KROKANTE AZIATISCHE KIPBURGER

Net als ieder normaal mens, heb ook ik soms extreem behoefte om mijn tanden in een flinke burger te zetten. Om vervolgens languit op de bank uit te buiken. Héérlijk. Om dit burger-feestje zo gevarieerd en verantwoord mogelijk te organiseren, vervang ik de cheeseburger (yum, mijn absolute favo) af en toe voor een krokante kipburger. Zoals deze Aziatische burger, die ook lekker gezond is belegd met onder andere sla, komkommer, avocado en wortel. Hij vult dus niet alleen enorm, maar draagt ook een beetje bij aan je dagelijkse vitamine-portie. Lekker met een kruidig sausje en wat koriander!

Benodigdheden (voor 2 kipburgers):

  • 1 grote kipfilet
  • 100 gram cornflakes of panko (Japans paneermeel)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 speltbroodjes
  • 1 avocado
  • Verse koriander
  • 1/2 komkommer
  • Paar blaadjes ijsbergsla
  • Een paar worteltjes
  • Bosui
  • Hoisinsaus of soja-mayo-saus (zie recept hieronder)

Recept soja-mayo-saus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2-1 theelepel wasabi pasta
  • Scheutje sesamolie

To do’s:
1. Snijd de kip in de lengte doormidden, zodat twee platte stukken kipfilet ontstaan. Zet daarna twee bordjes klaar. Op het eerste bordje schep je wat yoghurt, op smaak gebracht met peper en zout. Op het tweede bordje verdeel je de fijngemaakte cornflakes (maak de cornflakes fijn met de hand, het mag geen poeder worden!) of panko.

2. Leg de stukken kip daarna in de yoghurt en zorg ervoor dat de kip overal bedekt is met een laagje yoghurt. Haal de kip daarna voorzichtig door de panko of cornflakes en zorg ervoor dat de kip goed en gelijkmatig gepaneerd is. Bak de kip daarna c.a. 15 minuten in een pan of in de oven (op 220 graden, halverwege omkeren), totdat de kip bruin, gaar en krokant is.

3. Snijd de komkommer in reepjes en verwijder het natte binnendeel. Snijd ook de wortels in dunne reepjes, de avocado in plakjes en de bosui in ringetjes. Zet dit even apart. Maak de Japanse mayonaise door de ingrediënten hierboven naar smaak met elkaar te mengen, of zet de hoisinsaus klaar.

4. Snijd de broodjes open en beleg de onderkant met sla, de reepjes komkommer en wortel. Leg de krokante kipburger bovenop. Verdeel hier vervolgens de plakjes avocado, bosui en fijngesneden verse koriander overheen. Maak af met wat hoisinsaus of Japanse mayonaise.

Krokante aziatische kipburger Versie 2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wow, dit klinkt echt heerlijk! Ik krijg er meteen honger van, haha!

    • Haha, dat is ook precies de bedoeling Valerie. Maken dus! ;) Fijn avondje!

  • Wat een ongelooflijk lekker recept weer. Was weer genieten. Hmmmm

    • Wat leuk om te horen Niki, dank voor je lieve bericht en hopelijk tot snel weer!

Reactie plaatsen