Oosterse courgette noodles met roerei en champignons

Het is je vast niet ontgaan dat we in 2018 nóg meer groenten gaan eten. Groenten krijg je nooit te veel binnen, jouw lijf wordt er blij van én hoe meer groen we eten, hoe minder we grijpen naar (te veel) vis en vlees. Toch die goede voornemens dus. En juist met groenten kun je zo veel leuke, creatieve gerechten maken. Daarom vandaag weer een nieuw, heerlijk recept waarin een vitaminebom de hoofdrol speelt: courgette noodles met o.a. roerei, champignons en een Oosterse marinade. Ook ideaal voor alle vrouwen die in het nieuwe jaar wat strakker in hun lijf willen zitten, dit recept is namelijk laag in calorieën en koolhydraten en daarnaast rijk aan eiwitten. Summer bodies are made in.. 

Spirelli: meest handige keukenhulpje

Voor het maken van courgette noodles kun je een spirelli gebruiken – wat mij betreft een van de meest briljante keukenhulpjes. Heb je nog geen spirelli in huis, dan wordt het dus hoog tijd om er een aan te schaffen. Kun je er meteen deze heerlijke gerechten mee maken: gebakken feta met spaghetti van rode biet, courgette pasta met pesto en spinazie, gado-gado salade met pindadressing en rode biet salade. Maar lucky you, in de supermarkt is tegenwoordig ook kant-en-klare courgette spaghetti verkrijgbaar.

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 grote kipfilet
  • 150 gram kastagnechampignons
  • 2 bosuitjes
  • 75 gram taugé
  • Kruiden: kerriepoeder, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm gember
  • 2 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepel sojasaus
  • Eventueel: 1/2 theelepel (kokosbloesem)suiker
  • 2 eieren
  • Verse koriander
  • Handje cashewnoten

To do’s:

1. Maak slierten van de courgette met behulp van een spirelli. Heb je geen spirelli in huis, dan kun je met een scherp mes hele dunne plakken en vervolgens slierten snijden. Zet dit even apart. Tip: bestrooi de courgette met wat zout en laat dit 10 minuten (liefst nog iets langer) intrekken. Het zout onttrekt vocht uit de courgette, dat is fijn straks bij het bakken. Daarna kun je de courgette uitknijpen of droog deppen.

2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Verwarm wat olijfolie in een (wok)pan en bak de kip gaar en krokant in c.a. 10 minuten.

3. Kluts in de tussentijd het eitje in een kom, breng op smaak met peper en zout en roerbak dit in een apart pannetje. Maak daarna de marinade door de sesamolie, sojasaus, vers geraspte gember en een half, fijngesneden rode pepertje met elkaar te mengen. Voeg naar smaak een klein beetje (kokosbloesem)suiker toe, dit is vaak een geheim ingrediënt in de Oosterse keuken en maakt de marinade nog lekkerder.

4. Snijd daarna de bosui in ringetjes en de champignons in plakjes of partjes. Voeg dit toe aan de gebakken kipfilet en roerbak een paar minuten mee. Voeg daarna de courgette slierten, taugé en roerei toe en bak dit ook c.a. 3 minuten mee. Niet te lang, de courgette noodles mogen iets zachter worden maar moeten nog wel voldoende stevigheid hebben.

5. Als laatste voeg je de Oosterse marinade toe aan het geheel (let op: giet eerst het eventuele vocht van de groenten nog even af). Verdeel de Oosterse courgette noodles over de borden of kommetjes. Maak het gerecht af met fijngesneden, verse koriander en fijngemaakte cashewnoten.

Benieuwd naar andere trendy, makkelijke en gezonde recepten uit de keuken van Cotton & Cream? Klik hier voor het totale overzicht. Smakelijk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Oeeh dit lijkt me heel erg lekker! Ga dit binnenkort uitproberen!

Reactie plaatsen