Gepofte aubergine met burrata en gegrilde perzik

De gepofte aardappel is al een graag geziene gast op de eettafel, maar een aubergine is óók perfect om te poffen. De structuur van aubergine is namelijk een beetje vlezig en stevig genoeg om op deze manier te bereiden. En extra makkelijk in de zomer omdat je ‘m dan gewoon op de BBQ gooit. Daarnaast is de smaak van aubergine niet zo overheersend zodat je hem met veel andere smaakmakers kunt combineren.. Je snijdt de groente open en ‘topt’ hem af met alles wat je lekker vindt, denk aan verse pesto, tzatziki en nootjes. Maar in dit recept gaan we voor een wat bijzonderdere combinatie: romige burrata die smelt op je tong, fris-zoete gegrilde perzik en een vleugje honing, die het zomerse gerecht helemaal compleet maken. Loopt het water je al in de mond?

Oh, en sta je open voor meer smaakvolle experimenten met aubergine? Check dan ook dit recept voor een gevulde aubergine met tomaat, ei en kaas, Italian style. Of heb je zin in meer verrassende recepten met gepofte zoete aardappel? Bekijk dan zeker de gepofte zoete aardappel met tonijn en guacamole of de gepofte zoete aardappel met kip en geitenkaas.

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 bollen burrata
  • 2 perziken/nectarines
  • Een handje gezouten amandelen
  • Verse munt of basilicum
  • Olijfolie
  • Circa 1 eetlepel honing

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden heteluchtoven) of steek de BBQ aan.

2. Spoel de aubergines schoon en smeer ze in met olijfolie. Wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Pof ze vervolgens ongeveer 40 minuten in de oven, of op de BBQ. Knijp er daarna even in, wanneer ze zacht zijn dan zijn ze klaar. 

3. In de tussentijd halveer je de amandelen en rooster je ze in een pan. Snijd de perziken of nectarines in dunne plakken langs de pit heen. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en bak het fruit in een (grill)pan totdat er goudbruine streepjes op de plakken te zien zijn en het fruit wat zachter is geworden. Zo’n 5 tot 7 minuten per kant. Besprenkel ze daarna met wat honing.

4. Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal ze uit de oven en snijd je ze voor 3/4 in.

5. Vul de aubergines met de bol burrata en verdeel de perziken/nectarines erop. Garneer met amandelen en munt en/of basilicum. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout, en bij voorkeur met wat extra druppeltjes honing. 

Zin gekregen in meer lekkere, gezonde en trendy recepten die makkelijk zijn om te maken? Klik hier voor het overzicht van alle recepten uit de keuken van Cotton & Cream. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties

Reactie plaatsen