Gevulde courgette met prei en zalm

Zalm en prei is al een match made in heaven, maar doe daar wat courgette, ricotta en pijnboompitjes bij en je hebt een smaakbommetje te pakken. Deze gevulde courgette daar word je blij van, geloof me. Wanneer je een kleine eter bent, is dit je avondeten, en anders serveer je er wat pasta of een salade bij. Simpel om klaar te maken, gezellig om te serveren (vrijwel alles wat ‘gevuld’ is, is knap en valt in de smaak) en bovenal: extreem lekker. Hieronder het recept voor deze gevulde courgette ‘bootjes’!

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 150 gram gerookte zalm (liefst een stuk warmgerookte zalm)
  • 100 gram ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitjes
  • Verse bieslook
  • Eventueel wat verse dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tip: serveer de gevulde courgette met een pastinaak-aardappelpuree (50/50 qua verdeling), pasta of een salade.

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Snijd de prei in ringetjes en bak de prei daarna een paar minuten met wat olie in een pan. Voeg hier de ricotta aan toe zodat dit wat smelt en breng op smaak met peper en zout

2. Snijd in de tussentijd de courgette doormidden en “hol” de binnenkant uit met een lepel of mesje. Eerst snijden, dan wat schrapen. Doe deze stukjes die je uit de binnenkant van de courgette hebt gehaald – eventueel kleiner gesneden – daarna in een mengkom. Snijd de zalm in blokjes voeg de vis toe aan de mengkom. Doe daar vervolgens het ricotta-preimengsel bij en mix door elkaar. Voeg eventueel wat verse dille toe (niet te veel, een vleugje).

3. Vul de courgette helften met het mengsel en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Zet de gevulde courgette daarna voor c.a. 20 min in de oven. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes.

4. Wanneer de courgette helften gaar zijn, leg je ze in het midden van de borden. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie. Maak af met wat extra fijngesneden bieslook en de geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Zin in meer gezonde, makkelijke en creatieve recepten? Bekijk hier het overzicht van alle recepten uit de keuken van Cotton & Cream.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Jum, wat een topcombinatie en het ziet er heerlijk uit :) Ik heb eigenlijk nog nooit courgettebootjes gemaakt, maar met 3 courgetteplanten in de moestuin, moet dat er toch maar eens van komen ;)

  • Zojuist deze gevulde courgette voor het eerst gemaakt. Er misten wat ingrediënten in mijn koelkast, maar die heb ik door andere vervangen en het is een heerlijk recept. Ik ga deze vaker maken. Dankjewel!

  • Vandaag gemaakt na je vlog gezien te hebben. Wat een heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar :)

Reactie plaatsen