REPORT: TRIP NAAR DE SECRET GREY GOOSE BAR

Een aantal weken geleden kreeg ik de geheimzinnige uitnodiging van Grey Goose voor de opening van Boulangerie François in Antwerpen. Dit riep bij mij wel wat vragen op, aangezien ik de link tussen brood en vodka niet direct zag. Al gauw werd duidelijk dat het ambachtelijke Franse brood gemaakt is van hetzelfde tarwe waarmee de vodka van het premium merk wordt gedistilleerd. Dit even ter achtergrond, aangezien ik je nu meeneem naar de verrassing die ik in Antwerpen onderging. De trip naar de Boulangerie kreeg namelijk een andere wending en eindigde in een mysterieuze, exclusieve bar, waar ik in bijzondere wereld van Franse luxe en de beste cocktails stapte. Lees en kijk hieronder mee!

Samen met een leuke groep Nederlandse influencers, waaronder Insta-blogger Claartje Rose, creatief festival-brein Kunna Haan, mediagezicht Sophia Tienstra en presentator Valerio, vertrok ik vorige week naar hartje Anvers voor de opening van Boulangerie François. In een VIP bus compleet met hapjes en cocktails – de meest luxe busrit ever – werden we vanuit Amsterdam naar het zuiden vervoerd. Nadat we arriveerden in het hotel en onszelf even hadden opgefrist, vertrokken we naar Boulangerie François waar we door Grey Goose werden verwacht. Eén voor één mochten we bij de knusse bakkerij naar binnen, waar de geur van versgebakken brood ons tegemoet kwam. Omdat ik voor de opening mijn glamourpakje aan moest trekken, was het te verwachten dat ik na het bezoek aan de bakkerij niet direct naar huis werd gestuurd. Maar dat er direct áchter de Boulangerie een geheime bar schuilde waar de avond zou vorderen, was een hele fijne verrassing.

Grey Goose boulangerie fly beyond bar5

De achterdeur van de Boulangerie werd geopend en we werden door een paar donkere en mysterieuze gangen geleid. Steeds harder klonk het geluid van klinkende glazen en lachende mensen. Een paar seconden later stonden we middenin een luxe bar die volstond met Belgische en Franse influencers. Het was direct duidelijk: de avond kan nu écht beginnen. Daarna heb ik zo veel mogelijk cocktails op de kaart geproefd – de frisse Grey Goose Le Fizz met o.a. St-Germain elderflower was mijn favoriet – en de hapjes zoals coquilles en foie gras mousse niet aan me voorbij laten gaan. Ook mochten we François Thibault ontmoeten, de Big Boss van Grey Goose. Een eer om met de oprichter van dit mooie, luxe merk te spreken, het is een charmante man met een inspirerende visie op het premium Franse vakmanschap. Het was een toffe ervaring om vanuit Nederland bij deze opening aanwezig te zijn en het gevoel rondom het met merk te ervaren en proeven. Alleen op uitnodiging had je toegang tot deze exclusieve bar, de bakkerij was vorig weekend wel te bezoeken. Gelukkig heb ik foto’s gemaakt tijdens de avond in de secret bar, zodat je mee kunt kijken. Als je het niet erg vindt, heb ik de foto’s in de Belgische frietkot waar we daarna zijn beland, achterwege gelaten.

Grey Goose boulangerie fly beyond bar7 Grey Goose boulangerie fly beyond bar4 Grey Goose boulangerie fly beyond bar2 Grey Goose fly behond bar Grey Goose boulangerie fly beyond bar Grey Goose boulangerie fly beyond bar1 Grey Goose boulangerie fly beyond bar6

 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen