Zo doe je dat: culinaire parels ontdekken voor een fijn prijsje

We houden ervan om een hapje buiten de deur te eten, zeker als de kok bij Michelin zaken gewerkt blijkt te hebben. Een extra reden waarom we een kijkje gaan nemen bij restaurant Adam in Amsterdam en het liefst ieder gerecht op de kaart willen proeven. Met bijpassende wijnen uiteraard. Helaas laat onze portemonnee het niet toe om iedere avond uit eten te gaan. Gelukkig is daar nu een handige oplossing voor, want via RestaurantKaart krijg je maar liefst 50% korting op het eten bij de leukste restaurants in Nederland. Adam is een van de 681 aangesloten restaurants bij RestaurantKaart en wij mochten hier alvast het menu voorproeven.

Een 9

Restaurant Adam zit nu drie jaar aan de Overtoom in Amsterdam en staat altijd al hoog in het rijtje bij Iens. Ze scoren een 9,1! Toch merken ze dat er vooral veel toeristen binnenkomen en willen ook die echte Amsterdammer weer terug hebben naar deze heerlijke tent. En terecht. Met een interieur waar iedere centimeter zelf is behandeld en geplakt – het interieur was eerst he-le-maal roze -, met een ‘Michelin waardige’ chef in de keuken en een voorhoede met een vlotte babbel is Adam meteen als een warm bad. Hieronder een aantal gerechten die wij voor je hebben voorgeproefd.

 


Zacht gegaarde rode mul

Bol met erwtensoep

Heilbot met knolselderij en boerenkool


Mango verzameling

Verrassing

Ook helemaal leuk, je kunt bij Adam kiezen voor een verrassingsmenu. Per gang kun je je eigen gerecht bepalen, maar je kunt ook kiezen voor het avontuur en de chef laten bepalen wat er uiteindelijk op je bord ligt. Wij kozen dan ook voor het verrassingsmenu.

Passie en liefde

Arne Russchen, de chef van het restaurant, heeft zijn sporen wel verdiend. Hij is werkzaam geweest bij verschillende restaurants met een Michelinster, daarom werd het nu tijd om zelf iets op te zetten. En dat doet hij bijzonder goed. Een restaurant met een relaxte sfeer, waar een groepje mannen met heel veel liefde en passie voor de zaak werkt. Van de gastheer met een gezellige aanwezigheid, tot de sommelier met achtergrondverhalen en uiteraard een chef met de verfijnde kennis. Ook het interieur hebben ze helemaal zelf geregeld. Ieder blokje hout is met de hand gezaagd, geschuurd en opgeplakt, meter voor meter.

Hoe dan?!

Het principe RestaurantKaart is vorig jaar door Erik van der Plas opgezet. Een nieuw digitaal concept om doordeweeks uit eten te gaan de normaalste zaak van de wereld te maken. Voor €6,99 per maand word je al lid van RestaurantKaart. In ruil hiervoor krijgen jij en je plus one maar liefst 50% korting op het eten, zo vaak je maar wilt. Dat is een flinke besparing dus! Er doen al ruim 600 restaurants mee door heel Nederland, er is dan ook keuze genoeg. RestaurantKaart regelt dat we op deze manier veel makkelijker en sneller uit eten gaan zonder meteen ernstig in onze buidels te moeten tasten. Maar ook voor de restauranteigenaar is het fijn, zo heeft hij doordeweeks toch een goede bezetting. Helemaal win-win dus!

Restaurants als Pressroom, Venster33 en The Harbour Club in Amsterdam zijn ook aangesloten. In Den Haag kun je terecht bij Publique, Les Cayes of bijvoorbeeld de Salon van Fagel. In Utrecht eet je voordelig bij onder andere De Kleine Parade of bij van Buuren. Benieuwd welke restaurants er nog meer aangesloten zijn of zelf meteen zo’n smakelijk lidmaatschap afsluiten? Klik dan hier voor meer info: restaurantkaart.nl.

Nieuwsgierig geworden naar Restaurant Adam? Bekijk het menu en reacties van mensen die je voor gingen alvast hier: Restaurant Adam.


Pompoen op verschillende manieren bereid

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Geen reacties

Reactie plaatsen