Restaurant ARC. by Lute: culinaire verrassingen op een historische plek (mét heerlijk terras)

Wie graag vertoeft in een monumentaal pand met invloeden van de renaissance, zit helemaal op zijn plek bij de nieuwe culinaire hotspot ARC. by Lute. In het oorspronkelijke stadsarchief van Amsterdam, wat nu dient als 5* hotel, heeft zich een restaurant gevestigd waar chefkok Peter Lute je verrast met de heerlijke culinaire kunstwerken die je van hem gewend bent. De menukaart staat vol met nieuwsgierigmakende titels en verrassende combinaties, geïnspireerd op Internationale topkeukens. Daarnaast is er een heuse raw bar met onder andere oesters en sashimi. Lute, bekend van de Kruidfabriek en Soundbites, zoekt culinaire grenzen op samen met chef Sander Klaassen. Waar het hem vooral om gaat? Dat zijn gasten ultiem genieten van de complete ervaring. En dat krijg je, want hieronder lees je waarom wij de avond bij ARC. by Lute heel positief hebben beleefd. 

Chique maar toch vertrouwd

Wanneer je het restaurant binnenstapt, merk je direct dat je een avondje fine dining te wachten staat. Het indrukwekkende, monumentale pand in de mix met de strakke aankleding met mooie materialen geeft een ietwat posh gevoel, en tóch voel je je in dit restaurant direct thuis. De houten details en het stijlvolle kleurgebruik geven een huiselijk en warm gevoel. In de grote tuin, waar je ook heerlijk kunt dineren wanneer het zonnetje schijnt, staat een 100 jaar oude boom, die een extra karakteristiek element toevoegt aan het interieur. Wie al eens een ander restaurant van eigenaar Peter Lute heeft bezocht, bijvoorbeeld De Kruidfabriek, weet dat het interieur en de sfeer je nooit zullen teleurstellen. Het fantastische uitzicht op de Amstel maakt het helemaal af. Alleen voor de locatie moet deze nieuwe culinaire hotspot dus al op je lijstje.

Nederlandse keuken met een internationaal tintje

Het hotel waarin ARC. zich bevindt, hotel Pestana, is van oorsprong Portugees. Dit moest dan ook wel meegenomen worden in de keuken. De ‘Carabineros Gamba’ is bijvoorbeeld geïnspireerd op Portugese smaken. Verder is de keuken ‘nieuw Nederlands’. Nederland kent al jarenlang invloeden van andere culturen en keukens, en dit is dan ook verwerkt in de menukaart van Peter Lute. Aziatisch, Italiaans, noem het maar op. Maar vooral, wát een combinaties maakt die man. En dat bedoelen we op een zeer positieve manier. Want van ‘Aubergine Filet Americain’ heb je zeer waarschijnlijk nog nooit gehoord, maar lekker dat het is. Borrelen? Dat kan als fijnproever ook prima in dit restaurant. Aan de bar vermaak je je de hele avond wel, want ook daar krijg je verse tongstrelende gerechtjes rechtstreeks op de gekoelde plaat uit de raw bar voorgeschoteld, gecomplimenteerd door topwijnen.

Dineren bij ARC. by Lute is toegankelijk voor iedereen, want de prijs-kwaliteitverhouding is zeker niet mis. Voor een 4 tot 6 gangen menu betaal je 14 euro per gang, en je kunt ook gaan voor een compleet tastingmenu met 10 verschillende gerechten, voor 99 euro. Een sterrendiner voor een vriendenprijsje dus.

ARC. by Lute
Amsteldijk 67, Amsterdam

Tel: 020 220 6902
Meer info: arc.amsterdam

Lees hier ons artikel over de Kruidfabriek, een ander toprestaurant van Peter Lute.

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen