Nieuwe hotspot Bumbu Kitchen: Indonesische gerechtjes in een modern (paars) jasje

Vorige week opende Bumbu Kitchen zijn deuren in hartje Amsterdam: een gloednieuwe food hotspot met een Indonesische keuken. Horeca-ondernemer Casper Reinders en chefkok Jaimie van Heije hebben de handen ineen geslagen voor dit Aziatische concept. Een gouden combinatie. Toen wij een uitnodiging voor de opening ontvingen, stonden we dan ook direct te popelen om te komen proeven en kijken. De locatie van het restaurant is het NH Doelen Hotel. Je vindt de bar rondom de keuken, waar plek is voor zo’n 30 man. Naast heerlijke Indonesische gerechtjes kun je bij Bumbu Kitchen ook terecht voor cocktails. En van de inrichting valt ook het een en ander te verwachten, want daar weet Casper Reinders wel raad mee.

Purple vintage

Het restaurant is ingericht in de bekende stijl waarin de andere restaurants van Casper Reinders ook ingericht zijn: met een vintage vibe. Als je al bekend bent met de andere zaken van Casper, zoals Lion Noir, Jimmy Woo, Bo Nam en Libertine Comptoir de Cuisine, dan weet je al wat voor heerlijk, stijlvol sfeertje je te wachten staat. Het interieur is vrij strak en modern, maar de paarse tinten, handgemaakte houten tafeltjes en fluwelen details maken het toch wat knusser. Bij binnenkomst tijdens het openingsfeestje moeten we ons tussen de menigte doorwurmen om een drankje te bemachtigen. Dat belooft dus veel goeds: er wordt heel wat verwacht van deze nieuwe hotspot. Want de sfeer is nu al bruisend te noemen.     

Bekende hapjes maar dan anders

Eenmaal met een frisse gin-tonic in de hand staan we te springen om wat hapjes te veroveren, en uiteindelijk komt het bordje bitterballen in ons zicht. Ten minste, het ziet er precies zo uit als bitterballen. Maar na één hap blijkt deze gevuld te zijn met een overheerlijke rendang: Indonesische stoofpot. Heb je stiekem toch nog je vette hap van de snackbar, maar dan met een culinaire Indonesische twist. Even later komen er nog meer hapjes aan waarvan het aanzicht je al doet watertanden. Dumplings gevuld met garnaal en een broodjes buikspek. Voor die laatste komen we in ieder geval zeker terug: het liefst aten we de hele plank die voor onze neus stond in één keer op. Inspiratie voor de gerechten haalt chef Jaimie van Heije uit de kookstijl van zijn Indonesische oma. Dat moét haast wel een rasechte keukenprinses zijn. 

Maak nu een plekje vrij in je agenda

Vanaf nu is Bumbu Kitchen geopend, dus twijfel niet om een avond vrij te maken om dit restaurant te bezoeken. Het concept is erg verfrissend, heel andere koek dan je reguliere bezoek aan de Indonees. En behalve culinair dineren en cocktails nippen, kun je er ook ontbijten en lunchen. Én het restaurant is ook nog eens ideaal gelegen, want het Rokin is om de hoek. Na het etentje rol je dus zo de stad in voor nog wat drankjes. Wij zeggen: in de agenda ermee.

Bumbu Kitchen
Nieuwe Doelenstraat 26, Amsterdam
Tel: 020 5540606
Meer info: http://www.bumbu-kitchen.nl/

Bron beelden: Bumbu Kitchen

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen