GYS ROTTERDAM & UTRECHT | DUURZAAM, PUUR EN LEKKER

Na twee succesvolle vestigingen in Utrecht heeft Gys zich ook in Rotterdam gevestigd, op de Nieuwe Binnenweg om precies te zijn. Gys wil duurzaam, biologisch en gezond eten op de kaart zetten, voor een betaalbare prijs én met een laag geitenwollensokken gehalte. Nou, daar waren we nieuwsgierig naar. Mijn goede vriendin Simonie heeft vorige week dan ook uitgebreid de kaart van Gys in Rotterdam geproefd en was naast de gerechten ook zeer te spreken over de relaxte sfeer en bediening. Gys blijkt een perfecte plek voor ontbijt, lunch én diner, en extra lief voor de vega’s onder ons. Lees verder over haar ervaringen!

Toen we bij Gys in Rotterdam binnenstapten, viel de levendige maar relaxte sfeer in de zaak direct op. Het was niet afgeladen vol, maar gezellig druk. Gys is een grote, open en lichte zaak met frisse kleuren en een strakke inrichting. Het interieur bestaat uit veel glazen potjes en lampen met daarin kruiden en planten. Want ook in het interieur speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ook aan de buitenkant kun je niet om Gys heen, want de zaak is op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en ‘s Gravendijkwal gevestigd en daardoor goed in het zicht. In de bediening werken jonge en spontane mensen, met een leuke en vriendelijke uitstraling. We kwamen niets te kort, want er werd regelmatig gevraagd of alles naar wens was. Fijn!

Review Gys Rotterdam2

Het diner zijn we gestart met een heerlijk glas witte wijn genaamd Le Petit Blanc. Een frisse wijn die perfect paste bij onze voorgerechten en zo’n heerlijke voorjaarsdag. Mijn vriend had als voorgerecht de ‘Vitello Sardino’, en de dressing gemaakt van sardinemayonaise maakte het gerecht helemaal af. Ik koos voor de bietenhumus met geitenkaas en radijsjes die in de azijn hadden gelegen. Zelf ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van radijsjes, maar in combinatie met de zoete bietenhumus waren ze erg lekker!  Toen de borden van het voorgerecht werden afgeruimd, vroeg de bediening of ze het hoofdgerecht al konden doorgeven aan de keuken of dat we nog even wilden wachten. Dit vind ik erg netjes, want soms is het inderdaad fijn om wat tijd te nemen tussen de gangen door.

Review Gys Rotterdam1
De kaart is heel divers, met vlees- en visgerechten maar ook veel vegetarische opties. Denk aan GadoGado, Quinotto (risotto van quinoa) en vegan paella. Zelf kozen we voor de runderburger en de tempehburger. De mangochutney bij de tempehburger was erg lekker, een hele goed combi! De burgers werden geserveerd met een koolsalade gemaakt van witte kool, azijn, agavesiroop en een beetje zout. Erg lekker en aangenaam fris bij zo’n stevige burger. Het waren overigens echt flinke burgers, dus mijn vriend heeft geholpen om ‘m helemaal op te eten. Omdat we niet konden kiezen uit de toetjes, hebben we deze gedeeld zodat we extra konden proeven. We kozen voor een chocolade brownie met karamelsaus en een taartje van bosbessen. Allebei waren ze voortreffelijk! Bij het nagerecht heb ik de huisgemaakte ijsthee gedronken, die was ook fantastisch. En een goede dorstlesser!

Review Gys Rotterdam3

Bij Gys hebben we een onwijs gezellige avond gehad. We gaan hier zeker vaker terugkomen, want dit is precies waar wij blij van worden. Lekker verantwoord eten voor een goeie prijs en van perfecte kwaliteit. Ook de eigenaar Gijs Werschkull hebben we ontmoet, een jonge en enthousiaste horeca-ondernemer die duurzaamheid in alle aspecten van zijn horecazaak doorvoert. Op 25 juni opent Gijs een nieuw restaurant in Utrecht. In Restaurant Syr worden Syrische gerechten bereid met een Europese twist. De gerechten worden gemaakt in samenwerking met Syrische vluchtelingen en ook de winst wordt geïnvesteerd in vluchtelingen. Een horeca-ondernemer van de toekomst dus, een om in de gaten te houden!

 

Gys Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 182, Rotterdam

Gys Utrecht
Amsterdamsestraatweg 113, Utrecht
030 63 384 57

Voorstraat 77, Utrecht
030 25 917 88

13161976_1123308667721665_2169068223099960302_o

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen