Restaurant Instock: eten wat de pot schaft was nog nooit zo lekker

Misschien ben je al met restaurant Instock in Amsterdam bekend. Sinds juli dit jaar heeft Den Haag er ook een filiaal bij. En Instock blijft maar groeien, want afgelopen weekend heeft Instock ook haar deuren in Utrecht geopend. Maar wat maakt Instock dan zo bijzonder? Simpel: wasted food redden. En hier heerlijke gerechten mee op tafel zetten, die élke dag anders zijn. Een bijzonder, groen concept waar wij enorm blij van worden. 

Het ontstaan van een ‘groen’ horecaconcept

Selma, Merel, Freke & Bart zagen tijdens hun traineeship bij Ahold hoeveel (nog bruikbare) voedingsproducten weggegooid werden. Dan spreken we over paprika’s met een beurse plek die consumenten niet ‘mooi’ genoeg vinden om te kopen, maar die verder aan smaak niet onder doen. Eeuwig zonde natuurlijk. Al gauw ontstond het concept om deze voedingsproducten alsnog te gaan gebruiken in de horeca en vanuit daar is restaurant Instock ontstaan. Hoe tof!

instock-den-haag-1

Instock in Den Haag

Wij gingen op bezoek bij Instock in Den Haag. Qua interieur vind je hier een mix van old school meubilair (zoals schoolstoelen) met moderne accessoires zoals de schilderijen en spotlight lampjes. De sfeer is ruimtelijk en ondanks dat er geen muziek op de achtergrond staat, hangt er een onwijs relaxte vibe. Het personeel weet van doorpakken maar van haastig gedoe is totaal geen sprake. Ze nemen de tijd voor je. Bij het diner van Instock kies je niet zelf van de menukaart, ‘de oogst van de dag’ bepaald namelijk wat jij die avond voorgeschoteld krijgt. Eten wat de pot schaft dus. Extra fijn: de gerechten zijn ook nog eens heel lief voor je portemonnee.

Oogst van de dag

Teveel aan bloemkolen die dag? Reken maar dat het voorgerecht een bloemkoolsoepje wordt. Het diner bestaat uit een 4-gangenmenu geschreven op een krijtbord waarmee het personeel langs gaat per tafel. Niet een uitgebreide eter? Je kunt ook een eigen 3-gangenmenu van de ‘dagoogst’ samenstellen of één gerechtje nuttigen. Ook voor foodies met een allergie valt er altijd wat aan een gerecht aan te passen. Onze favo’s voor deze avond zijn het hoofd- en nagerecht. De groenten van het hoofdgerecht zijn lekker knapperig met een mix van zoet, zuur en pittige smaken. Het dessert is een spongy broodpudding met lemoncard en fris-zure ananas met gekruimeld kandijkoek; yum wat is die combi lekker! Een frisse zoet-zure smaaksensatie afgemaakt met een koekcrumble.

instock-den-haag-4-verbeterd

instock-den-haag-3-verbeterd

Inspiratie van de chef

In de keuken van Instock Den Haag is Lucas de man achter de creatieve gerechten per dag. De inspiratie krijgt Chef Lucas door middel van reizen en heel veel experimenteren. “Met de ingrediënten die we per dag binnenkrijgen, proberen we een paar trucjes uit. Je krijgt daardoor soms de gekste, maar meest creatieve gerechten die je kan bedenken. Dit delen we onderling met de andere chefs via de WhatsApp-groep uit.” aldus Lucas.

Genieten van een uitgebreid menu en je steentje bijdragen aan duurzaamheid van eten, best of both worlds. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor 27,50 euro heb je al een uitgebreid 4-gangenmenu en voor 22,50 euro een 3-gangenmenu. Altijd fijn. 

instock-den-haag-2-verbeterd

Restaurant Instock Den Haag
Buitenhof 36, Den Haag
Denhaag@instock.nl
Tel: (0)70 412 6192
Meer info: Instock Den Haag

Restautant Instock Amsterdam
Czaar Peterstraat 21, Amsterdam
Amsterdam@instock.nl
Tel: (0)20 363 5765
Meer info: Instock Amsterdam

Restaurant Instock Utrecht
Vleutenseweg 382, Utrecht
Utrecht@instock.nl
Tel: (0)30 662 8222
Meer info: Instock Utrecht

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen