UITGEBLUST? LAAD DE BATTERIJ OP IN DE ACHTERHOEK

Af en toe lijkt het alsof de alledaagse drukte ons naar het hoofd stijgt. Het ene moment word je overladen door stapels kantoorwerk, het volgende moment loop je te gillen tegen je lief dat hij de WC-rol niet vervangen heeft. Dan weet je dat het tijd is om de batterij op te laden. En wist je dat de Achterhoek dan helemaal niet zo’n slecht idee is? Hier vind je een oase van rust in de natuur én verrassend veel culinaire plekjes. Wij brachten de lekkerste restaurants in de Achterhoek voor je in kaart. 

Authentieke sfeer

Om tot rust te komen, is het lekker om er een paar dagen tussenuit te knijpen. En hiervoor hoef je heus niet meteen je bankrekening leeg te plunderen voor een ticket naar Curaçao. Neem je moeder, zus of lief eens mee naar de Achterhoek. Voor de Amsterdammers onder ons lijkt dit mijlenver, maar met de auto ben je er al in anderhalf uur in het Oosten van het land. En de groene omgeving en authentieke, gemoedelijke sfeer geven je precies de rust die je soms nodig hebt. Alsof je een paar dagen het buitenland bent. Het landschap in de Achterhoek bestaat uit veel groene heuvels en bossen met beekjes. Ook vind je er veel pittoreske dorpjes en eeuwenoude boerderijen. Yup, hier ben je even hélemaal weg van de drukte uit de stad.

Warm bad van gastvrijheid

Boek een paar dagen in een van de vele B&B‘s waar je in een warm bad valt van gastvrijheid. Of boek een wellness weekend in de Achterhoek, waarbij je het weekend combineert met een dagje naar de sauna. Wandel door de middeleeuwse stadjes en ga eten in de restaurants waar je met liefde wordt ontvangen. Sowieso staat de Achterhoek bekend om het ‘naoberschap’; de zogenaamde verplichting om elkaar als ‘naober’ (buren) bij te staan. Geven om je naasten; dat is hier prioriteit nummer één. En dat voel je waar je ook in de Achterhoek komt. Dit klinkt toch als de ideale streek voor een relaxte break?

achterhoek-1

Restaurants in de Achterhoek

Ook vind je in de Achterhoek genoeg restaurants om culinair te eten en drinken. Daarom hebben wij vier verschillende stadjes in de Achterhoek bezocht om de sfeer te proeven en een aantal restaurant tips voor je te verzamelen. Wanneer je van vlees houdt, is de Achterhoek vooral in het wildseizoen (vanaf oktober) een gastronomisch walhalla. Want dan staat in bijna elk restaurant wild uit de streek op de kaart.

1. Winterswijk

Tussen de groene bossen van Winterswijk vind je het restaurant Strandlodge. Het Strandlodge restaurant heeft een moderne, chique en huiselijke sfeer. Ook kun je hier genieten van bijzondere gerechten met lokale streekproducten. Wil je jezelf laten verrassen? Ga dan voor het ‘proef Strandlodge’ menu (3-gangen is 36 euro, 4 gangen is 44 euro) wat is samengesteld door chef Mike. Let goed op voor het 19 (!)-gangen menu, hier moet je meestal snel bij zijn, maar misschien heb je geluk. En kun je het niet laten om toch nog een shopdagje in te plannen tijdens je weekend weg in de Achterhoek? Ga dan naar het winkelcentrum. Winterswijk heeft namelijk de meeste ‘bekende’ winkels, maar ook minder bekende boetiekjes en winkeltjes. Hier kun je overigens overal gratis parkeren, een verademing wanneer je de stad gewend bent.

achterhoek-2

2. Vorden

In Vorden hangt een gemoedelijke, dorpse sfeer. En op elke hoek van de straat vind je wel een goed restaurant. Bij ‘De Rotonde’ geniet je van gerechten met verrassende ingrediënten. Opvallend fijn: de prijzen liggen hier (maar ook in de rest van de Achterhoek) heel laag. Daarnaast barst ook hier het personeel van enthousiasme en proef je van een prettige gastvrijheid. Een paar voetstappen verderop ligt hotel Bakker waar je een koetsrit kunt boeken. De koets brengt je door de groene, frisse bossen van Vorden. En je krijgt amuses mee voor tijdens de rit. Een goed idee wanneer je niet in de mood bent voor een boswandeling, maar wel wilt genieten van de mooie natuur.

achterhoek-4

3. Borculo

Waag ook een bezoek aan het bijzondere Bistronomie ‘Moulin’ in Borculo. Moulin bevindt zich op een unieke locatie: namelijk in een watermolen. Hier kom je culinair genieten volgens de beleving van de chef. Niet met ontelbaar veel amuses, maar gewoon ‘what you see is what you get’. Geen poespas, wél overheerlijk culinair eten.

4. Zutphen

Zutphen is een stad waar veel gezellige cafe’s, kleine koffietentjes en gemoedelijke restaurants te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld een lekkere lunch of high tea bij Brasserie 6 (hartje centrum). Het personeel is hier ontzettend vriendelijk en de brasserie heeft een warme, knusse sfeer. Wanneer je zin hebt om verse en biologische streekproducten in te slaan, dan is er op donderdag en zaterdag markt in Zutphen.

achterhoek-5

De Achterhoek is een ideale plek wanneer je even helemaal tot rust wilt komen, maar wél lekker wilt eten en drinken. Verse muntthee drinken in één van de vele knusse cafés, culinaire streekgerechten proeven in de gastvrije restaurant, een koets-tripje door het bos of gewoon lekker uitgebreid relaxen in het bad van je (hotel)kamer. Wij weten waar jouw volgend weekendje weg naartoe gaat!

print
Geschreven door
Laatste reacties
 • kut koekies

 • lekkere koekies

 • en een kut artikel gewoon kut. wie defuck gaat er nou ETEN in een WATERmolen. das toch water da moe je drinken.

 • wat is een Borculo?

 • ik kom niet in achterhoek viend iek kuut iek kaen doar niet tuuteren. maar tuuteren isch mijn cultuur

  • heb je nog een halve gram voor mij?

   • no man dan muut je naar mijn bruur de automontuur appie of mo

 • hoi mijn naam is anne ik ben 87 jaar oud en zoek pen vriendjes en vriendinnetjes. dus mijn zoethoutjes en peertjes. bezoek mijn tinder senior profiel. of hyves. of xxxhamster.com accoun,

  liefs je waifu anne.

 • man man man, ik ben bij al deze restaurants ben geweest en heb ze allemaal 1 ster moeten geven. the warm food is to cold en the cold foot is toe hot. om te janken en wat jan zei over die watermolen sluit ik me volledig bij aan. WIe gaat er nou wat ETEN in een WATERmolen. ben je wel helmaal lekker en nog ff he dont teutsch me he dont teutsje me.

 • ik kom út frieslân en ik tink dat dit in echte puinhoop is. friesland nûmer ien en jo hawwe net iens in artikel yn jo quinoa-noten en puff pastry cookies ynslein

 • kut marlieke

 • net vrijgesproken van rechtbank de haag voor het slaan van mijn kind facking blij. oh ja en marlieke je kan een hoop stront paars verfen het blijft een hoop stront.

 • UITGEBLUST je zit gvd niet bij de brandweer blijf van mijn beroep af. Ga jij maar weer lekker door met instagram influencer zijn zoek een echte baan vuile trekvogel.

 • fakka? hoe gaat het. hier je minpres die eraan komt skrrten op ze geke bika. wat alle andere nederlanders zeggen op deze blog post ben ik het volledig mee eens fakka met die watermolen. maar zoals je weet mess with mark get stabbed with hark.

 • hey, ya boi willie hier vanuit de belmer bajes. me scooter is afgepakt dorr de politie :c. verder heb ik me aangekleed als sinterklaas en heb ik een kinderverkrachter in elkaar geslagen met de naam haagse harrie. hij bleef maar schreeuwen ah marlieke je kan een hoop stront paars verfen het blijft een hoop stront. wat ie daarmee bedoelde weet ik niet. ook heb ik je recept uit geprobeert over de quino nootjes erg lekker in de jongens hebben er erg van genoten.
  dit was willem signing off

 • al zijn ze groen geel paars of blauw zwarte piet ik houd toch wel het meest van jou

  • ja ik snap technologie niet zo goed ik eb namelijk pas net klaar met tetriz op mijn gameboy maar deze reactie volgens apa notatie (hey jaqueline waar is die vaseline) (2019) hoort hier: “als je nog een keer wat over zwarte piet zegt op dit blog dan pak ik je bril af en ga ik er opzetten vuile papzak.”dus klaar nu ja vuile homonicht

   • ik wil niet heel veel zeggen maar je kan een bus geel verven hij blijft blauw en homo nicht is een tautologisch foutive dubbelzijdig pleonasme en wat als ik wel eens een paal in me reet wil hebben dat noem ikk een geslaagde vrijdag middag.

 • als je nog een keer wat over zwarte piet zegt op dit blog dan pak ik je bril af en ga ik er opzetten vuile papzak

 • wat is een jood in een roei boot.

  • nog niet uitgeroeid

Reactie plaatsen