Een nachtje Parijs in onze eigen hoofdstad bij het Bodon & Apollo

Het Apollo hotel is een van de bekendste, klassiekste en mooiste hotels van Amsterdam en goed nieuws, het is nog mooier! Als je aan het Apollo denkt, denk je misschien aan een tof hotel voor de rijkere gast met een klassieke aankleding, maar ho – stop. Het Apollo hotel is meer dan dat! Ze hebben in samenwerking met Will Erens, interieur designer en sounder van Too Many Agencies, heel wat kamers én het restaurant Bodon, La Grande Brasserie compleet nieuw ontworpen en wij mochten er alvast een kijkje nemen. 

Compleet nieuw en bloedmooi interieur

Het Apollo heeft uitgepakt, van de lobby tot de hal, van de rokersruimte tot de fantastische suites en natuurlijk het bijpassende restaurant Bodon, La Grande Brasserie. Het gehele design is geïnspireerd door de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist. Je ziet dus ook heel veel fluweel, leer en marmer. Als een herbeleving van de vroegere glorietijden. We love it! We komen binnen in een jungle met veel velvet en gouden elementen, een combinatie waar ons hart sneller van gaat kloppen. En dan hebben we het alleen nog maar over de ontvangstruimte en de lobby. Om maar niet te spreken over die kamer, die suite. Stiekem hadden we voorafgaand aan ons bezoek online al wat gespiekt en hadden onze zinnen gezet op de suite met donkerrode elementen. We slaakten dan ook een klein gilletje van blijdschap toen we de deur openden en daar donkerrode fauteuils ons tegemoet lachten.

Een droom van een hotelkamer

Naast de velvet fauteuils vulde een kingsize – in ons geval queensize bed – de ruimte. De badkamer waar echt iedereen heel gelukkig van wordt, maakte de kamer helemaal af. Van de douche en het heerlijke bad wordt je natuurlijk een gelukkig meisje, maar van het licht in die badkamer wordt je ook erg blij. Och, dat licht. Dat licht willen we thuis dus ook, knapper dan dat kan haast niet. Je snapt ons, terwijl de tijd schaars was hebben we natuurlijk even het moment gepakt om een klein fotootje te maken in dat verrukkelijke licht.

Traditionele Franse gerechten met een twist

Allright, met de hakken aan de voeten voor het diner om de vernieuwde Franse Bodon, La Grande Brasserie te gaan beleven. Een beleving waar de Franse menukaart centraal staat en de brasserie wordt herbeleefd, maar dan met een twist. Chefkok Inan Sahin vertelt met passie en heel veel liefde over alle gerechten. Gastheer Kees vult zijn verhalen aan met de juiste achtergronden en dranken bij de spijzen. Ieder gerecht is een Franse klassieker, maar dan bereid met bijzondere, gouden handen en een moderne twist. Het vakmanschap staat centraal. Bepaalde gerechten worden zelfs aan de tafel bereid. Heel tof! Heerlijk, bourgondisch eten stond centraal, maar zoals in een echte Franse brasserie werd er veel gelachen, heel lekkere wijn gedronken en met als de klap op de vuurpijl een dessertwijn waar we zeker voor gaan terugkomen. En eigenlijk wil je voor de gehele menukaart terugkomen.

Om je vingers bij af te likken

Van een fijne Foie Gras De Canard Sauté tot een frisse Fruit de Mer met een Salade aux Artichauts. Een Canard à la presse (eend met een bijzondere bereiding en heerlijke, spectaculaire saus die aan tafel werd bereid. Of wat dacht je van een Bouillabaisse à la Marseillaise (een rijk gevulde, overheerlijke vissoep, een aanrader). En als dessert een fijne crêpes Suzette. Een diner om van te smullen en er staat nog meer op de kaart wat we willen uitproberen. Bekijk de menukaart alvast op bodonlagrandebrasserie.com.

Luxe ervaring in Franse sferen

Met champagne, een super deluxe bak popcorn en een gepersonaliseerde badjas (LIFEGOALS) hebben we de avond heerlijk afgesloten op de suite, om de volgende dag uitgerust en relax de dag weer te beginnen. Ook zin in zo’n luxe ervaring en een nachtje alsof je je in de hogere sferen in Parijs bevindt? Bodon, La Grande Brasserie en het Apollo hotel is nu officieel open voor gasten. Bekijk hieronder nog meer foto’s voor een sfeerimpressie. Zéker een diner, overnachting en bezoekje waard!

Bodon, La Grande Brasserie & Apollo hotel
Apollolaan 2, Amsterdam
Tel: +31 20 673 59 22
Meer info: www.apollohotels.nl

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Geen reacties

Reactie plaatsen