RICOTTA PANNENKOEKEN MET GEBAKKEN APPEL

Het eten van pannenkoeken is gegarandeerd een feestje. Het heeft gewoon iets zó gezelligs, zo’n stapel pannenkoeken op tafel. Het doet me denken aan de pannenkoeken die mijn vader vroeger maakte, waarbij het hele huis naar zoet beslag rook en mijn zussen en ik als dolle hondjes in de keuken dansten.

De meest lekkere pannenkoeken die ik in tijden heb gegeten, zijn deze ricotta pannenkoeken met gebakken appel. De ricotta zorgt ervoor dat de pannenkoeken extra romig en smeuïg zijn. De gebakken appel met kaneel geven het gerecht een fijn zoetje. Een waanzinnig lekker ontbijtje! Maar deze ricotta pannenkoeken zijn trouwens ook perfect als lunch. Of als toetje met een bolletje ijs. 

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 150-200 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 200 ml amandelmelk (of een ander soort melk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram speltmeel
  • 1 grote appel
  • Kaneelpoeder
  • Kokosolie om mee te bakken
  • Honing

To do’s:
1. Mix de eieren met de amandelmelk, het speltmeel en het bakpoeder in een grote mixkom. Schep hier vervolgens de ricotta doorheen en mix tot een glad beslag. Voeg een snufje zout toe.

2. Verhit de kokosolie in de pan en giet voorzichtig wat van het verslag in de pan. Er passen zo’n 3 kleine pannenkoekjes in een middelgrote koekenpan. Bak de pannenkoekjes in c.a. 5-10 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege even om.

3. Snijd in de tussentijd de appel in plakken. Strooi hier wat kaneel overheen en bak de appel met wat kokosolie in de pan totdat ze zacht(er) zijn en iets bruin kleuren.

4. Serveer de pannenkoeken met de gebakken appel. Besprenkel hier wat honing overheen.

Eet smakelijk! Klik hier voor veel meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten!

Appel ricotta pannenkoek2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen