RICOTTA TAART MET ZALM EN BROCCOLI

Liefde gaat door de maag, toch? Of jouw vriend of vriendin daadwerkelijk vlinders in de buik krijgt is natuurlijk afhankelijk van jouw keukenprestaties. Een steuntje in de rug kun je dus altijd wel gebruiken. Bijvoorbeeld door je kookkunsten op te dienen in de vorm van een hartje, zodat je gegarandeerd een portie liefde op tafel zet. Toen ik vorige week een ovenschaal in de vorm van een knalrood hart tegen het lijf liep bij de HEMA, was ik op slag verliefd. Hier moest en zou ik een hartige taart mee gaan maken. Een gezonde ricotta taart om precies te zijn.

Voor deze ricotta taart heb ik een fritatta als basis gebruikt, een Italiaans eiergerecht waar je alle ingrediënten die je lekker vindt in kunt verwerken. Ik heb gekozen voor broccoli en zalm, maar wanneer je hier niets om geeft kun je dit vervangen voor bijvoorbeeld paprika, prei, gerookte kip of spekjes. Om de taart een extra smeuige smaak te geven, heb ik naast eieren ook ricotta aan het beslag toegevoegd. Daarnaast heb ik een pittig bovenlaagje van Parmezaanse kaas gecreëerd. Deze ricotta taart is warm erg lekker, maar kan ook prima koud worden gegeten. Bekijk in de video hieronder het recept van deze super makkelijke hartige taart. Scrol naar beneden voor het uitgeschreven recept!

Benodigdheden (voor 2-3 personen):
– 5 eieren
– 150 gram ricotta
– 150 gram gerookte zalm
– 250 gram broccoli
– 10-15 stengeltjes verse bieslook
– Verse peper en zout
– Klein handje Parmezaanse kaas

To do’s:
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden bij een hete lucht oven)

2. Snijd de broccoli in grove stukken en kook de groenten c.a. 2 minuten in een pan met water. Giet de broccoli af en houd de groenten onder de koude kraan om het koelproces te versnellen

3. Snijd de afgekoelde broccoli in kleine stukjes en leg dit even apart. Snijd ook de stengeltjes biesloos fijn en maak snippers van de gerookte zalmplakken.

4. Breek de eieren in een mengkom en klop ze los. Voeg daarna de ricotta toe en meng de ricotta door de eieren, eventueel met behulp van een mixer. Zorg ervoor dat de ricotta goed in het eiermengsel is opgenomen en er geen stukjes achterblijven.

5. Voeg daarna de gerookte zalm snippers en fijngesneden bieslook aan het ricotta-eiermengsel toe en breng op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de broccoli gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Giet vervolgens het ricotta-eiermengsel over de broccoli in de vorm. Zorg ervoor dat de zalm goed is verdeeld. Strooi vervolgens wat Parmezaanse kaas over de taart.

7. Zet de ricotta taart voor c.a. 20 minuten in de oven. Zodra de taart mooi lichtbruin kleurt, is de ricotta taart klaar om gegeten te worden. Eet een stuk ricotta taart met een frisse salade en je hebt een heerlijke maaltijd.

Pssst.. dit is een van de recepten die ik heb ontwikkeld voor de HEMA blog. Zin in meer inspiratie op het gebied van food, fashion, beauty, interieur en DIY? Check: blog.hema.nl

Ricotta taart - Landscape Ricotta taart - portrait Ricotta taart

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Hoi Marlieke,

    Hij zit in de oven! Hoe lang moet de ovenschotel erin?

    Groetjes,

    Mirjam

    • Ha Mirjan, leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt! Hij moet ca 20 min in de oven! Lfs, Marlieke

  • Woow dit lijkt me echt heel lekker! :)
    Je filmpje is heel leuk! (op de Hema blog)

    Lianda

    • Hi Lianda, wat onwijs lief je bericht, dankjewel!!! Ja altijd spannend een video, leuk dat je ‘m gezien hebt :) Suggesties en feedback is altijd welkom. Liefs en fijne avond!

Reactie plaatsen