RODE BIETENSOEP MET DILLE EN EI

De laatste restjes van mijn chocoladeletter heb ik deze week met gemengde gevoelens naar binnen geschoven. Wat gaat de tijd toch snel en waarom kan ik me niet beheersen met al dat lekkers rondom sinterklaas? Véél te veel gesnoept de afgelopen week. En waarschijnlijk ben ik niet de enige die zich een tonnetje voelt na Sinterklaas. Daarom vandaag weer een lekker gezond receptje, waarmee je je schuldgevoel weer helemaal herstelt. Bovendien is dit ook een heel geschikt recept voor tijdens de Kerst. Rode bieten hebben een een wat zoetig smaakje en de mooie rode kleur maken van de soep een feestje.  Probeer ‘m uit en wie weet staat dit straks op het Kerst-menu.

Benodigdheden (voor 3-4 personen)

  • 500 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 250-500 ml groentebouillon
  • Scheutje witte wijn azijn
  • 1 rode ui
  • Verse dille
  • Kookroom (light)
  • Eieren
  • Parmezaanse kaas

TIP: eet deze soep als maaltijdsoep en serveer met wat speltbrood.

To do’s:
1.
Snijd de rode ui in stukken en fruit dit in een pannetje met wat olijfolie. Snijd ook de rode bieten in stukken en voeg deze daarna toe. Giet daarna de bouillon erbij. Neem 250 ml wanneer je houdt van een dikke soep en 500 ml wanneer je liever een wat dunnere soep maakt. Of kies een middenweg. Voeg ook een scheutje witte wijn azijn toe.

2. Breng de soep aan de kook en laat ‘m 10 minuten sudderen. Kook in de tussentijd de eitjes (1 per persoon) en zorg ervoor dat het eigeel zacht is.

3. Pureer de soep daarna met een staafmixer en breng op smaak met een scheutje kookroom toe voor mooie lichtroze kleur.

4. Serveer de soep warm of op kamertemperatuur. Pel de eitjes en snijd aan de onderkant een mini stukje af zodat het eitje rechtop kan staan. Snijd vervolgens het topje eraf zodat de eigeel zichtbaar is. Leg het eitje daarna voorzichtig in het midden van de soep. Giet eventueel nog wat extra kookroom over de soep. Garneer met Parmezaanse kaas en verse dille.

Rode bietensoep met dille en ei

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen