Romige komkommersoep met avocado, mierikswortel en dille

Nu het zomerweer om de hoek is, hebben we zin in frisse, lichte smaken. Recepten waar  onze dorstige smaakpapillen blij van worden én die ook goed van pas komen voor dat bikinilijf. Komkommer is daar als ingrediënt natuurlijk perfect voor; fris, laag in calorieën, dorstlessend en gezond. Deze komkommersoep met avocado krijgt haar extra romige smaak door het scheutje yoghurt. De pittige mierikswortel maakt ‘m vervolgens helemaal af. Hieronder vind je het recept!

Frisse, koude soep

Eerder deelde ik al het recept voor een frisse komkommersoep met limoen en een gazpacho met pesto, allebei lichte, frisse en koude soepen die perfect zijn in de lente en zomer. Ze zijn bovendien heel makkelijk in elkaar gedraaid. Je kunt ze vooraf klaarmaken en in de koelkast bewaren, easy does it. Deze komkommersoep met avocado, mierikswortel en dille misschien wel mijn favoriet. Hij is romig, fris en pittig tegelijk. Een absolute aanrader. Volgens mij heb ik je wel overtuigd dit binnenkort te maken, toch?

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • Verse dille
  • 1 sjalotje
  • 100 ml water
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 volle eetlepel geraspte mierikswortel
  • Scheutje (c.a. 1 theelepel) olijfolie
  • Verse peper en zout

To do’s:

1. Schil de komkommer en snijd in stukken. Houd 1 klein stuk (ongeveer 1/8 deel) achterwege. Doe de overige stukken komkommer in de blender, of een mixkom wanneer je liever een staafmixer gebruikt. Doe hier het vruchtvlees van de avocado bij, een fijngesneden sjalotje, de yoghurt en het water. Pureer vervolgens de soep.

2. Meng de mierikswortel en het scheutje olijfolie mee. Breng de soep daarna op smaak met peper en zout, en 2 eetlepels fijngesneden dille. Mix opnieuw, proef en breng eventueel extra op smaak. Zet de soep tot het serveren in de koelkast. Hij mag lekker koud worden gegeten!

3. Snijd voor het serveren het achtergebleven stukje komkommer in kleine blokjes. Schenk de soep in de glazen, verdeel wat stukjes komkommer bovenop en een plukje dille. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer makkelijke en gezonde recepten? Klik dan hier. En laat vooral weten wat je van dit recept voor komkommersoep met avocado vindt, altijd leuk om te horen!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • echt een aanrader bedankt voor het recept

Reactie plaatsen