ROOSJES VAN RODE BIET, GEITENKAAS EN HAM

Rode bieten zijn heel gezond, ze zitten boordevol antioxidanten en ijzer! En de aardse smaak van bieten is heerlijk met een romige geitenkaas.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 3 rode bietjes (voorgekookt)
  • Veldsla
  • Walnoten
  • 100 gram geitenkaas (rondjes)
  • Parmaham
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Versgemalen peper

To do’s:
Snijd de rode bietjes in dunne plakken, en leg 5 of 6 plakjes biet op het bord. Snijd de plakken Parmaham door de midden, en wikkel de ham om de geitenkaas. Leg de geitenkaas met ham op de plakken rode biet op het bord, en daarna de veldsla. Maak de dressing door de witte wijnazijn, mosterd, honing, olijfolie en verse peper met elkaar te mengen. Rooster de walnoten kort in de pan, en verdeel ze over het bord. Giet tenslotte de dressing over de geitenkaas roosjes. Klaar ben je!

Roosjes van rode biet met geitenkaas

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Sorry, u kunt niet reageren op dit bericht