SALADE MET GAMBA’S, AARDBEIEN EN FETAKAAS

Deze frisse en gezonde salade is ontstaan uit allerlei kliekjes, die verrassend goed bij elkaar passen! Gamba’s, aardbeien, fetakaas, verse munt en rauwe courgette. In eerste instantie baalde ik dat er geen komkommer meer in de koelkast lag. Toen ontdekte ik courgette en besloot ik dit “rauw” door de salade te verwerken waardoor alle vitaminen bewaard blijven. Achteraf is courgette in deze salade veel lekkerder dan komkommer, aangezien dit een minder uitgesproken smaak heeft waardoor de gamba’s en aardbeien nog beter tot hun recht komen. Deze frisse lentesalade behoort tot een van mijn favorieten van dit moment!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 handjes sla
  • 1/2 courgette
  • 8-12 cherrytomaatjes
  • Fetakaas
  • 4-5 grote aardbeien
  • 16 gamba’s (gepeld, bij voorkeur uit de vriezer)
  • Pijnboompitjes
  • Balsamicosiroop of -azijn
  • Citroensap
  • Verse peper
  • Verse munt

To do’s:
1. Grill de gamba’s 8-10 minuten in de pan totdat ze gaar zijn.

2. Verdeel de sla de borden of in een saladekom. Snijd de courgette in blokjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de groenten vervolgens over de salade samen met wat blokjes fetakaas. Leg de plakjes aardbei als laatste op de salade.

3. Wanneer de gamba’s gaar zijn, laat je ze eerst een halve minuut afkoelen en verdeel je de lauwwarme gamba’s daarna over de aardbeien. Besprenkel vervolgens wat citroensap en balsamicostroop over de salade.

4. Breng de salade verder op smaak met verse peper en maak ‘m af met (geroosterde) pijnboompitjes en verse munt.
Salade met gamba's en aardbeien1 Salade met gamba's en aardbeien

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties

Reactie plaatsen