SALADE MET GEGRILDE PERZIK EN BURRATA

De eerste keer dat ik burrata proefde, wist ik niet wat ik meemaakte. Zó enorm romig had ik kaas nog nooit gegeten! Sindsdien ben ik soort van verslaafd en bestel de romige kaas vrijwel altijd wanneer hij op de kaart staat en haal ‘m ook regelmatig in huis. Burrata is een Italiaanse kaas gemaakt van Mozzarella en room en verkrijgbaar bij een goede kaasboer en bepaalde grote supermarkten. Met tomaten en basilicum, maar ook in een salade met gegrilde perzik – op dit moment volop verkrijgbaar – komt de burrata (gemaakt van Mozzarella en room) perfect tot haar recht. De romige smaak in combinatie met de zoete en lauwwarme perziken (meervoud met één k, dit is er op de basisschool goed in geramd): hemels! Eet deze salade als voorgerechtje of als hoofdgerecht met wat sneetjes speltbrood erbij. Lekker!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 perziken
  • Rucola sla
  • Cherry tomaatjes
  • Olijfolie
  • Eventueel: gembersiroop
  • Balsamico azijn
  • 1 bol burrata
  • Pistache nootjes
  • Verse peper en zout

To do’s:
1. Snijd de perziken in partjes, besprenkel ze met olijfolie en eventueel wat gembersiroop. Leg de perziken in een (grill)pan en grill ze zachtjes c.a. 10 minuten, totdat ze zachter zijn en mooie bruine streepjes hebben.

2. Verdeel in de tussentijd de rucola over de borden. Halveer de cherry tomaatjes en verdeel deze over de salade. Besprenkel de salade met wat balsamicoazijn en breng op smaak met wat peper en zout.

3. Wanneer de perziken klaar zijn, laat je ze een paar minuten afkoelen tot lauwwarm en leg je ze daarna rondom op de salade. Breng ze eventueel extra op smaak met wat verse peper en zout. Houd het midden van de salade vrij voor de burrata.

4. Snijd de burrata voorzichtig in tweeën (pas op, de romige binnenkant kan eruit sijpelen) en leg de helften in het midden van de borden. Breng de burrata op smaak met wat druppels olijfolie en verse peper. Garneer de salade tenslotte met wat gehalveerde pistachenootjes. Eet smakelijk!
Salade met gegrilde perzik en burrata1 Salade met gegrilde perzik en burrata3 Salade met gegrilde perzik en burrata2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ik heb je site pas ontdekt omdat ik ook koolhydraat arm wil gaan eten.

    Dank voor al je tips het straalt nieuwe energie uit om van het eten een feestje op je bord te maken.

    Ik ga de salade met gegrilde perzik uit proberen en wie weet is de burrata bij mij ook wel een blijver.

    Liefs
    Jeanet

    • Hi Jeanet, wat een onwijs leuk berichtje! Goed om te horen dat je inspiratie haalt uit de website en recepten, als het goed is zijn ze allemaal heel makkelijk klaar te maken en de meesten ook nog heel gezond. Succes met je koolhydraat arme koken, ben benieuwd naar je bevindingen! Lfs, Marlieke

Reactie plaatsen