SALADE MET KIP, MANGO EN CASHEWNOTEN

Verwerk jij fruit wel eens in een avondmaaltijd? Dit kan namelijk heel lekker zijn! Het zoete en sappige van mango in combinatie met een gekruid stukje kip bijvoorbeeld. Deze salade met zowel groente als fruit is heerlijk licht, gezond en er komen veel verschillende smaken samen op je bord. De frisse komkommer brengt het pittige stukje kip helemaal in balans. Deze tropische verrassing maak je in slechts 10-15 minuutjes klaar!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 400 gram kipfilet
  • 1 mango
  • 2/3 komkommer
  • Kleine krop sla, gewassen en kleingesneden
  • Handje ongezouten cashewnoten
  • Snufje piri piri kruiden (of cayennepeper)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel kraanwater
  • Peper en zout
  • Olijfolie om mee te bakken

To do’s:
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid ze met piri piri kruiden, peper en zout. Zet een bakpan op het vuur met wat olijfolie en bak hierin de kipfilet gaar en knapperig. Snijd in de tussentijd de komkommer in smalle reepjes en de mango in stukjes. Maak de dressing door de chilisaus met de vissaus en het water te mengen. Leg wat sla op de borden en daarbovenop de komkommer. Leg de gebakken kipfilet in het midden op de sla en garneer vervolgens met de stukjes mango. Maak de salade af met wat dressing en ongezouten cashewnoten. Zo simpel, zo lekker!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ik ga hem vanavond maken haha! Vond het er zo lekker uitzien!!! Thnx voor het delen van het recept!

Reactie plaatsen