SALADE MET QUINOA, SPINAZIE EN ZALM

Quinoa bevat bijna geen calorieën maar vult heel goed. Het is ook nog eens supergezond, er zitten veel vitamines, eiwitten en mineralen in. En niet onbelangrijk: het is lekker! Quinoa heeft een nootachtige smaak en is heerlijk in salades, maar ook een goede vervanger voor rijst en pasta. Deze zomerse salade is lekker fris en licht. Heerlijk met een karaf koud water met limoen en munt!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 100 gram quinoa
  • 100-150 gram gerookte zalmblokjes of zalmsnippers
  • Verse bladspinazie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 8 (cherry)tomaatjes
  • Amandelen
  • Sap van een limoen
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Verse peper en zeezout

To do’s:
Kook de quinoa zoals omschreven is op de verpakking. Let op, de quinoa moet altijd eerst gewassen worden! Snijd de gele paprika en rode ui in kleine stukjes, snijd de cherry tomaatjes door midden. Laat de quinoa afkoelen en doe het in een saladekom samen met de bladspinazie, zalm, amandelen en groenten. Breng de salade op smaak met wat limoensap, verse peper, zeezout, en een heel klein scheutje olijfolie

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen