De rode biet, wie kent hem niet! De aardse smaak matcht perfect met vis en feta- of geitenkaas. Rode bieten zitten bovendien boordevol antioxidanten en ijzer. De rode wondertjes zijn dus ook nog eens supergezond! Deze simpele salade met rode biet, makreel en appel is razendsnel klaar te maken. Heerlijk met wat verse, kruidige basilicum. Zeker een wintersalade om uit te proberen!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 3-4 kleine rode bietjes, gekookt (liggen vaak al voorgekookt in de supermarkt)
  • 50 gram veldsla
  • 100 gram fetakaas
  • 175 gram gerookte makreelfilet
  • 1/2 appel
  • Een handje vol blaadjes basilicum (c.a. 10 gram)
  • Notenolie
  • Verse peper

To do’s:
Snijd de rode bieten in partjes of reepjes en doe dit in een slakom. Snijd de fetakaas, makreelfilet, appel en basilicumblaadjes ook klein en doe dit samen met de veldsla bij de salade. Besprenkel wat notenolie over de salade en breng hem op smaak met verse peper. Een typisch gevalletje ‘makkelijk, lekker & gezond’!

Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin

Salade rode biet

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen