SALADE MET RODE BIET, SINAASAPPEL EN KIKKERERWTEN

Ziet dit gerecht er niet lekker zomers uit? Deze vegetarische salade met rode biet, sinaasappel en kikkererwten is zó lekker en fris! De rode biet geeft sap af, waardoor de salade een rood/roze kleur krijgt: love it! De frisse munt en het pittige bosuitje maken deze gezonde salade helemaal af. Heb je toch behoefte aan vlees of vis? Eet er dan een gebakken runder chipolata worstje of makreel bij. Dit is absoluut een van mijn salade favorieten!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2-3 gekookte rode bieten
  • 1 sinaasappel
  • 1 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • Blaadjes verse munt
  • Fetakaas
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Verse peper

To do’s:
Giet de kikkererwten af en doe ze in een slakom. Snijd de rode bieten en paprika in blokjes, de bosuitjes in smalle ringetjes en de geschilde sinaasappel (haal zo veel mogelijk ‘wit’ weg) in stukjes. Doe dit bij de kikkererwten, samen met de stukken fetakaas en fijngesneden blaadjes munt. Houd een paar blaadjes munt over voor de garnering. Meng alle ingrediënten in de salade voorzichtig door elkaar. Breng de salade daarna op smaak met het sap van de citroen, een scheutje olijfolie en een klein beetje verse peper. Garneer met wat blaadjes verse munt. Zo simpel en zooo lekker: eet smakelijk!

Salade met kikkererwten en rode biet

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Klopt het dat je de biet rauw verwerkt en eet?

    • Hi Merel, dit moeten voorgekookte bieten zijn. Hoop dat je dat nog hebt gedaan en ik niet te laat reageer :) vind het zelf namelijk een erg lekker receptje! Ben benieuwd! Lfs, Marlieke

Reactie plaatsen