Last minute shoppen voor de feestdagen doe je in Londen

Of je nu een last minute vliegticket boekt of met de trein gaat, beide is super handig en je bent er met nog geen vier uur reizen: Londen. De stad van de scones, de roze huisjes en de heerlijke shopping-vibeEn precies daarom nemen we je mee naar Londen dit weekend. In London kun je namelijk perfect al je O&N shoppings doen of geniet tijdens Boxing Day (dit jaar op 26 december) van de meest hysterische kortingen. Er hoeft niet eens een specifiek goede reden voor te zijn, voor deze stad zijn we altijd wel te strikken.

Anthropologie

Als je van kleding, accessoires en allerlei interieurspulletjes houdt, dan zit je bij Anthropologie helemaal goed! Ik vergelijk dit winkeltje met Anna+Nina in Amsterdam – mijn fave! Deze winkel is echt mijn droom in Londen. Letterlijk alles is hier leuk! Van de bordjes en glazen tot de vette kaarsenstandaards. Neem wel je portemonnee mee, want je loopt deze winkel niet uit zonder iets te kopen. Alleen maar liefde, echt.
158 Regent Street, Londen‎ / Anthropologie.

Harrods

Sowieso is Harrods een stop die je even gemaakt moet hebben als je in Londen bent, maar niet alleen voor de kleding en cadeaus die je hier kunt shoppen. Ook de versiering is een ervaring op zichzelf. Struin langs de vijf verdiepingen met hysterische kerstversiering.
87 – 135 Brompton Rd, Londen Harrods.com

Carnaby

Carnaby vind ik een van de leukste areas in Londen. Zeker als het om shoppen rond de feestdagen gaat. Deze straat is zo intens aangekleed. In Carnaby is het een waar festival met kleurrijke versiering. Zo’n lichtfestival ga je rond de feestdagen nergens anders meer zien. Echt een must om er even langs te gaan. Daarnaast heb je de leukste winkeltjes als A.P.C. voor de mooiste tassen, Skinny Dip voor de leukste accessoires, Brandy Melville, The Kooples, Levi’s en ze hebben ook nog een Levi’s Vintage Clothing! Genoeg om te shoppen dus.
Carnaby Street, Londen / Carnaby.co.uk

Covent Garden

Je moet natuurlijk wel goed voor jezelf zorgen, dus af en toe wat eten tussendoor is een slim plan. Dit doe je misschien wel het leukste bij Covent Garden. Denk een soort van Foodhallen, maar dan groter. Het is een overdekte markt met allerlei leuke winkeltjes en heel veel restaurants/barren waar je wat kunt drinken en snacken. Sowieso is deze wijk trouwens echt tof om heen te gaan! Er zijn hier zo veel leuke tentjes die je kunt ontdekken! Ik had wel echt een dag nodig, dus trek er lekker de hele dag voor uit en ga op onderzoek uit.
Govent Garden, LondenCoventgarden.london

Oxford Street

Mocht je toch nog even een bezoekje willen brengen aan alle grote warenhuizen, dan moet je in Oxford Street zijn. Hier vind je Selfridges en John Lewis, maar ook Forever21, Topshop en H&M. Forever21 is hier een mega grote winkel en ze hebben stiekem veel toffere dingen dan bij ons, dus ook zeker een kijkje waard. Tip: check vooral de afdeling voor de accessoires, misschien vind je er nog hysterische oorbellen voor tijdens oud & nieuw.
Oxford Street, LondenOxfordstreet.co.uk

Etalages

Als je niet al te veel geld uit wilt geven of als je gewoon al klaar bent met de inkopen, kun je nog heerlijk blijven struinen in Londen. Droom weg bij de sprookjes en verhalen die alle etalages je vertellen. Je kent de etalages rond kerst van De Bijenkorf misschien wel? In Londen maken ze er een nog groter spektakel van. Echt een feestje om naar te kijken, heerlijk dat oude kerstgevoel.

Schaatsen

Mocht je genoeg hebben van alle winkels en restaurantjes, dan kun je je stoute schoenen aantrekken – of beter gezegd, je schaatsen. In de buurt van Hyde Park vind je een ijsbaan waar je weer heel even kind kunt zijn. Genieten!
Hyde Park, LondenLondontown.com

PS. Kun je geen ticket meer vinden voor het vliegtuig of de trein? Check hier de mogelijkheid om met de bus te gaan! Misschien niet zo glamoureus, maar wel handig én goedkoop. Houd je ook nog wat extra’s over om te shoppen.

Bronnen: foto hoofdbeeld: Shutterstock / foto Anthropologie: Instagram / foto Carnaby: Shutterstock / foto Londen: Shutterstock / foto kerstlichtjes: Instagram

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Geen reacties

Reactie plaatsen