Een taco die koolhydraatarm is, maar nog steeds Mexicaans lekker en net zo krokant als een echte maistaco. Dat recept vind je hier. Na het succes van de wrap van sla met kipfilet (recept hier), de Oosterse sla wrap (recept hier) en de sla wrap met garnalen en omelet (recept hier), introduceer ik een nieuwe variant: de Mexicaanse sla taco! Vul de sla taco met rundergehakt en groenten en maak ‘m af met wat geraspte kaas. Ben je een hele groter eter en bang dat dit gerecht niet vullend genoeg is? Eet er dan gewoon wat “echte” taco’s of wraps bij!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300 gram rundergehakt
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder of cayennepeper
  • 1 rode paprika
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 100 gram mais
  • 1 krop sla (ijsbergsla)
  • 2 eetlepels yoghurt of kwark
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Geraspte (harde) geitenkaas
  • Basilicum
  • Olie om te bakken

 To do’s:
1.
Kruid het rundergehakt met flink wat paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper, verse peper en zout. Rul het gehakt daarna in 5 minuten met wat olie in een bakpan.

2. Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes, de cherrytomaatjes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Voeg dit bij het gehakt en bak dit c.a. 5 minuten een paar minuten mee. Voeg de laatste minuut de mais toe en breng het gehaktmengsel op smaak met een eetlepel tomatenketchup.

3. Snijd in de tussentijd een aantal mooie bladeren van de krop ijsbergsla. Je kunt kiezen voor 1 groot slablad of een paar kleintjes per persoon. Was de bladeren sla, laat ze goed uitlekken en leg ze vervolgens op de borden. Snijd de avocado in stukjes en de komkommer in plakken en zet dit even apart.

4. Laat het gehaktmengsel een paar minuten afkoelen (zodat het nog warm is, maar niet gloeiend heet) voordat je de bladeren vult. Verdeel het gehaktmengsel daarna in de slabladeren.

5. Verdeel de avocado, komkommer om het gehakt. Breng in het midden van elke slawrap een (halve) schep yoghurt of kwark op het gehakt aan. Verdeel hier vervolgens geraspte geitenkaas overheen en garneer met blaadjes verse basilicum.

Sla taco koolhydraatarm

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen