SLA WRAPS MET GARNALEN EN OMELET

Een koolhydraatarme wrap,  met veel eiwitten en vitaminen en nog heel jammie ook! Dat klinkt toch heerlijk in de oren? Met deze Oosterse wraps, gemaakt van slabladen en een vulling van omelet, garnalen en groenten, maak je gemakkelijk een gezonde en bijzondere maaltijd. Je dipt de wraps in een fris zoet-zuur sausje; lekker met je handen eten dus! Voor dit recept ben ik geïnspireerd door de loempia’s in Vietnam – waar ik vorige week op vakantie was –  waarbij garnalen in een omeletbeslag worden gefrituurd en met rijstbladen worden gegeten. Deze wraps zijn net zo smaakvol, alleen vele malen gezonder. Vanwege de hoeveelheid eiwitten ook heel geschikt als sportmaaltijd.  Ik ben groot fan! Wedden dat jij ze ook lekker vindt?

Benodigdheden (voor 2 personen):

  •  4-5 eieren
  • 1 krop (ijsberg)sla
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 6 worteltjes
  • 150-175 gram grote garnalen
  • 1/3 komkommer
  • Paar blaadjes verse koriander
  • Peper en zout
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel citroensap

To do’s:
Haal zes grote (de buitenste) bladen los van een krop sla, was ze in water en laat ze uitlekken. Snijd de komkommer in smalle reepjes  en leg ze apart. Doe de rauwe eieren in een mengkom en kluts de eieren met een vork. Snijd de paprika, bosuitjes en worteltjes fijn en doe dit met de grote garnalen bij het eiermengsel. Meng de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat verse peper en zout. Doe een scheut olijfolie in een grote bakpan (of twee kleine bakpannen) en giet het eiermengsel voorzichtig in de pan wanneer hij heet is. Bak de omelet c.a. 10 minuten totdat de onderkant goudbruin is en draai de omelet voorzichtig om. Geen paniek wanneer de omelet breekt, je snijdt hem straks toch in reepjes. Bak de andere kant van de omelet in c.a. 5 minuten gaar. Haal de omelet uit de pan en laat hem op een bord een beetje afkoelen. Snijd de omelet vervolgens in repen. Maak het dipsausje door de vissaus, chilisaus en citroensap met elkaar te mengen. Je kunt er eventueel naar smaak nog wat water aan toevoegen om het sausje te verdunnen, of wat suiker als je het sausje zoeter wilt maken. Pak een blaadje sla, leg aan het begin een of twee reepjes omelet (afhankelijk van de grootte), een of twee reepjes komkommer, wat verse koriander en rol de sla inclusief vulling voorzichtig op. Leg de wraps op een bord en serveer ze met het dipsausje apart. Ongeveer 3 sla wraps per persoon zijn voldoende als avondmaaltijd.  Smakelijk!

IMG_3510_Fotor

print
Post tags
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen