DE SMAAK VAN…SASKIA SCHIPPER

Volgens mij houden we allemaal wel van een tripje naar Ibiza, Bali of Thailand. En cocktails drinken in een hippe hotelbar, daar zeggen we ook geen nee tegen. Daarom vraag ik vandaag Saskia Schipper het reislustige hemd van het lijf. Ze ontdekt graag de leukste hotspots, en is dan ook niet voor niets de marketingdame van het art’otel in Amsterdam. Je weet wel, dat hotel tegenover CS dat bekend is vanwege dat súper mooie interieur. Wat zijn verder haar favoriete eettentjes in binnen- en buitenland? En hoe ziet haar ochtendritueel eruit? Lees lekker verder en maak kennis met gezelligheidsdier Saskia. 

1. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
“Mijn wekker gaat af om 6:45u. Ik begin pas om 9u met werken, maar ik ben geen ochtendmens en haasten is dan zeker niet mijn ‘cup of tea’. Ik strompel naar mijn keuken en drink een glas warm water met citroensap, gevolgd door een lange douche sessie en daarna mijn ontbijt. Vervolgens kleed ik me aan, make-up erop en ga ik wandelen met mijn hond. Daarna moet ik eigenlijk altijd toch weer rennen om op tijd te komen voor mijn eerste meeting van de dag!”

2. Besteed je veel aandacht aan je ontbijt?
“Voor het ontbijt neem ik zeker de tijd. Vaak maak ik een ontbijt met als hoofdingrediënten havermout & fruit. Ik ben de laatste tijd bezig om hier wat afwisseling in aan te brengen aangezien ik vaak verval in maandenlang hetzelfde ontbijt te eten. Dus nu is het de ene keer havermout, amandelmelk en fruit uit de oven, een andere keer speltpannenkoekjes met fruitspread en vers fruit.”

Saskia Schipper3

3. Waar geef jij het liefst je geld aan uit?
“Zeker aan eten! Qua eten & drinken heb ik een beetje een ‘split personality’. Enerzijds eet ik graag gezond en lekker, en bezuinig eigenlijk nooit op boodschappen. Ik schiet op een dag soms meerdere winkels in, omdat de winkel bijvoorbeeld zo’n lekkere, verse vis heeft en de andere de beste hummus. Anderzijds kan ik me in het weekend minder gezond gedragen en genoeg geld uitgeven aan wijntjes en borrelplankjes. Uit eten gaan of ‘uit borrelen gaan’ is ook onderdeel van mijn wekelijkse routine!”

4. Wat zijn je favoriete restaurants en lunchplekjes in Amsterdam?
“Absolute favoriet in het centrum is Terpentijn, een Frans-Aziatische keuken waar je heel laid-back voor streetfood kunt gaan aan de bar in het souterrain of letterlijk een niveautje hoger kan genieten van een uitgebreidere kaart. In mijn eigen buurtje zit ook een top Italiaan: Ciro Passami L’Olio, met heerlijke authentiek Italiaanse gerechten met de meest fantastische wijnen. Andere fijne plek in de Helmersbuurt is restaurant De Italiaan en dan met name in de zomer op het terras onder de platanen, goede houtoven pizza’s, net vakantie! And last but certainly not least, uiteraard 5&33 Bar & Kitchen in het art’otel amsterdam. Klinkt misschien niet objectief, maar ik kwam hier al vaak voordat ik er gingwerken en ik kan nog steeds zeggen dat hier de lekkerste truffel pasta’s en risotto’s worden geserveerd. Ik houd ook erg van hun sharing dishes, zo kan ik overal van proeven en het is een stuk gezelliger. Ook wil ik nooit naar huis en een pluspunt van 5&33 is dat dat niet hoeft. Want after dinner, schuif je aan in de bar voor nog een cocktail (of twee).”

5. En heb je ook wat buitenlandse tips qua hotspots, waar je graag komt?
“Met stip op numero uno: een echte Spaanse lunch bij Ses Boques op Ibiza! Een heerlijke plek, op een mini strandje aan een idyllische baai. Op Bali heb ik laatst enorm kunnen genieten bij Finn’s Beach Club, een luxe strandclub aan een prachtig stukje strand met een heerlijke lunch! Voor een romantische avond op Bali: dineren in de tuin bij La Finca in Canggu. En de lekkerste, healthy ontbijtjes en lunches ever heb ik genoten bij Milk & Madu, ook in Canggu. In Berlijn is een must-do de ultieme ‘biergarten’ beleving bij Cafe am Neuen See. En voor een chille hangout, met een combi van strand, yoga, feestjes en lekker eten is The Sanctuary op Koh Phangan favoriet.”

6. Houd je van gezond of vooral lekker eten?
​”Voor mij bestaat er eigenlijk geen ‘of’, gezond is (bijna) altijd lekker. Ik zorg ervoor dat alles wat ik maak goed is, vandaar ook soms de wat duurdere boodschappen. Het moet gezond én lekker zijn!Neemt niet weg dat ik ook echt kan genieten van een goede borrelplank of een ordinaire zak chips.”

Saskia Schipper1

7. Ben je een keukenprinses? Zo ja, wat is jouw specialiteit?
“Pfff, moeilijke vraag, I like to think so. Ik experimenteer graag met nieuwe gerechten en ingrediënten maar door een druk bestaan komt het hier niet altijd van. Het zijn dan toch vaak snelle maaltijden, maar wel altijd vers en niets uit een pakje. Mijn specialiteit is kip met citroen of een zalm met ansjovis, tomaatjes en kappertjes uit de oven.”

8. Hoe zorg je ervoor dat je, ondanks een drukke agenda,  lekker in je vel zit?
“Ik probeer altijd 1 à 2 avonden per week thuis te zijn. Ik merk het ook meteen als ik dit niet doe, dan krijg ik een gejaagd gevoel en het idee van controle verlies. De tijd thuis besteed ik dan ook niet aan grote privé projecten maar heel simpel een beetje rommelen in huis, een boek lezen of het verstand op nul en kijken naar mijn huidige guilty pleasure ‘the vampire diaries’ op Netflix. Daarnaast volg ik ook een programma in de sportschool en probeer ik minimaal 1 keer per week naar yoga te gaan. En ultieme ontspanning vind ik ook bij mijn neefjes van 1 en 3, quality time met deze mannen laad mij weer helemaal op.”

Saskia Schipper4

9. Wat kan er in jouw koffer, wanneer je op reis gaat, absoluut niet ontbreken?
“Mijn e-book! Toen ik 3 jaar geleden mijn winkel sloot, besloot ik om een maand alleen te gaan reizen om dat hoofdstuk af te sluiten en weer fris te kunnen beginnen aan iets nieuws. Ik heb toen van mijn lieve vrienden een e-book gekregen voor op reis met daarop al hun favoriete boeken. Heerlijk tijdverdrijf en zo zijn mijn vrienden ook altijd een beetje mee op reis.”

10. Wat is je favoriete gerecht of cocktail bij 5&33?
“Ik kan nog steeds niet kiezen tussen deze twee: de ‘goat cheese ravioli’ en de ‘burrata’, de lekkerste en meest romige mozzarella! En qua cocktails drink ik graag de 5&33 Swizzle: Havana 7 rum, Angostura bitter, munt, limoen en ananassap.

Saskia Schipper7

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen