De ‘9 straatjes’ zijn weer een nieuwe borreltent rijker: Bar-bistro Sous

Mijn Brabantse roots geef ik de schuld voor het feit dat ik altijd (yep, we beginnen hier het liefst maandag al mee) zin heb in een gezellige borrel. Met goeie happen, fijne mensen en een verdomd goed gesprek erbij natuurlijk, want anders is ‘ie niet compleet. Het liefst borrel ik op een centrale plek in de stad, zodat we gemakkelijk door kunnen rollen voor een afsluitend drankje of uitgebreid diner. De ‘9 straatjes’ en dan in specifiek de Wolvenstraat is dan ook een van mijn favoriete hangouts voor die borrel. Libertine Café Café is een fijne hotspot (ook kinderwagen-proof) om te borrelen en laat het pand daarnaast (de oude Brix) nou ook gevuld zijn met een geheel nieuw, fris horecaconcept. Lees hier verder! 

Cocktails, hapjes en klassiekers

Bar-bistro Sous heeft al die ingrediënten voor een gezellige, aangeklede borrel met vrienden én biedt ook alle ruimte om daarna te blijven hangen voor een stevige hap. De vrienden Ruben en Guus die Sous hebben opgericht, willen de Wolvenstraat nieuw leven inblazen en beloven je een ongedwongen, gezellige avond. Begin hier met een cocktail en wat bites en bij stevige trek kies je voor een van de Internationale klassiekers op de kaart die perfect zijn om met elkaar te delen. Wij hebben een aantal gerechten voorgeproefd en de goed belegde pizza (ook wel puccia genoemd) met parmaham en burrata was om je vingers bij af te likken. Ook de vegetarische aubergine schotel met gerookte scamorza (Italiaanse kaas) en bascilicum-tomatensaus was errug goed! En als je van octopus, een kippetje of gemarineerde ribs houdt, staat er genoeg lekkers voor jou op de kaart. Ook het interieur is fris, strak en warm tegelijk. Een prima plek voor jouw eerstvolgende vriendinnen-date dus.

Bar-bistro Sous
Wolvenstraat 16, Amsterdam
Meer info: sousamsterdam.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen