SPICY IJSKOFFIE COCKTAIL

Vorige week was ik aanwezig op het feestje van Nespresso om de lancering van de Limited Edition Perú Secreto te vieren. Tijdens het evenement proefde ik van een cocktail waar ijskoffie in verwerkt was. Omdat ik ‘m enorm lekker vond, heb ik het recept voor je achterhaald. De cocktail is fris, lichtzoet & spicy, en heeft dankzij de koffie een bijzondere smaak. Je kunt de cocktail zonder alcohol maken, zo heb ik hem geproefd en is hij erg lekker. De combinatie van alcohol met een fijne dosis cafeïne maakt dit een echt feelgood drankje.

Ingrediënten (voor 1 cocktail):

  • 10 ml rode peper siroop (lees verderop hoe je de siroop maakt)
  • 25 ml mangosap
  • 40 ml Espresso (bij voorkeur Nespresso Perú Secreto)
  • Eventueel: 35 ml Pisco (likeur)
  • 3 ijsblokjes
  • Gemalen ijs
  • Eventueel: sinaasappelrasp of kaneel

To do’s:
1. Vul een (gekoeld) glas met crushed ice. Voeg de siroop van rode peper en het mangosap toe.

2. Laat de koffie afkoelen met de ijsblokjes en vul de cocktail daarna aan met de koffie. Roer even door de cocktail zodat de smaken goed mixen.

3. Maak de cocktail eventueel af met wat sinaasappelrasp of kaneel.


Zo maak je de rode pepersiroop:

Nodig: 1/2 rode chilipeper, 500 gram suiker en 500 ml water

1. Snijd een halve rode chilipeper in stukjes (inclusief zaadje). Voeg een klein beetje suiker toe en gebruik een vijzel om de rode chilipeper te vermalen.

2. Voeg daarna 500 gram suiker toe en een 500 ml heet water en roer totdat de suiker helemaal is opgelost. Proef even of je de siroop spicy genoeg vindt. Wanneer de siroop te heet is, kun je wat extra suiker en water toevoegen (verhouding 1:1).

3. Haal de siroop door een zeef zodat de pepertjes achterblijven. Bewaar de siroop in een flesje en op een donkere en koele plek.


TIP:
 Wanneer je een Nespresso apparaat in huis hebt kan ik je de Peruaanse koffie Perú Secreto zeker aanraden, hij is zacht, lichtzoet en heeft wat tonen van cacao. Wees er wel snel bij, wat het is een Limited Edition!

Spicy ijskoffie cocktail1 Spicy ijskoffie cocktail Spicy ijskoffie cocktail2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen