Elke dag die cracker met kaas of salade met kip komt toch je neus uit? Wat mij betreft heb je aan inspiratie voor de lunch dan ook nooit genoeg. En tegenwoordig ben ik verslaafd aan eieren tijdens de lunch. Vroeger mocht ik er maximaal drie per week een dróómde ik er letterlijk van om elke dag eieren te eten. Nu blijkt een ei een waar superfood, die je best meer dan 3 keer per week mag eten. Nou, daar maak ik dan ook gretig gebruik van! Wanneer je trouwens meer wilt weten over eiwitten en wat ze doen voor je lijf, dan kun je dat hier uitgebreid teruglezen. En probeer vandaag deze spinazie omelet met zalm en cottage cheese eens.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 3 handjes verse spinazie
- 4 eieren
- 75 gram cottage cheese
- 6-8 stengeltjes verse bieslook
- Pijnboompitjes (geroosterd)
- 75 gram plakken gerookte zalm
TIP: serveer de spinazie omelet met een frisse veldsla-tomatensalade.
To do’s:
1. Snijd de verse spinazie fijn en bak de groenten met wat olie in de pan. Kluts de eieren, breng op smaak met peper en zout en meng dit met de spinazie.
2. Bak de spinazie omelet in c.a. 5-10 minuten gaar. Laat ‘m daarna een paar minuten ietwat afkoelen. Snijd in de tussentijd de bieslook fijn.
3. Leg de plakken zalmfilet in het midden van de omelet. Verdeel hier de cottage cheese bovenop, gevolgd door de fijngesneden bieslook en wat pijnboompitjes.
4. Rol de omelet op, snijd in plakjes en serveer met wat tomaatjes en/of een frisse salade.
The Daily Dutchy Ik 27 mei 2016
Ik
Hmmm! Goed ideee. Ik krijg er spontaan trek van haha.
Anke Manschot Ik 17 juni 2016
Ik
Add Your Comment
Diana van den Berg Ik 13 januari 2018
Ik
Ben benieuwd ga hem binnenkort maken. Lijkt me heerlijk.
Marlieke Ik Auteur Ik 15 februari 2018
Ik
Kookse! :)
Cotton & Cream Ik 17 juni 2016
Ik
Hi Anke, je reactie is niet goed geplaatst. Wat wil je precies vragen/commenten? :-) thx!
Anke Manschot Ik 17 juni 2016
Ik
Gisteren deze omelet gemaakt voor een American Party van mijn zangkoor. Hij zag er niet zo mooi uit als op de foto op deze site, maar hij smaakte heerlijk.. (Ik rolde de omelet verkeerd om, de onderkant naar buiten en dat moet je dus niet doen.)
Volgende week vrijdag ga ik deze omelet opnieuw maken voor een etentje met vijf mensen bij mij thuis. Ik serveer er dan een glas Spritz bij, een goddelijk drankje dat ik onlangs in Venetië leerde kennen. De Aperol die je ervoor nodig hebt is ook in Nederlandse slijterijen te koop. Je maakt Spritz door gekoelde Aperol en gekoelde Prosecco te vermengen, half om half… Je kunt ook een derde Aperol, een derde Prosecco en een derde Spa rood nemen.
Ik verheug me nu al op dit drankje met omelet erbij, als voorafje
Dank je wel, Marlieke, voor dit leuke en lekkere recept…
Cotton & Cream Ik 22 juni 2016
Ik
Dank voor je ontzettend leuke bericht, Anke! Heel fijn om te horen dat de omelet rol zo goed gesmaakt heeft. En inderdaad: met een ijskoude Aperol Spritz erbij helemaal een zomerse traktatie. Ik krijg er nu al zin in! ;) Tot snel weer!
Ida Ik 21 juni 2016
Ik
Hoezo niet op die manier opgerold Anke?
Anke Manschot Ik 27 juni 2016
Ik
Dag Ida, een omelet heeft een mooie kant, de bovenste, en een minder mooie kant, de onderste die op de bodem ligt van de koekenpan.
Voor deze wraps moet je dus de onderste kant van de omelet bedekken met zalm en cotton cheese en dan oprollen.
Ik deed het afgelopen vrijdag op deze manier en ditmaal zag het er echt prachtig uit en opnieuw smaakte deze omelet rol heerlijk. En met de Spritz erbij werd het inderdaad een zomerse traktatie, zoals Marlieke al voorspelde…
Pingback:4x Omelet recepten - #FITGIRLCODE Ik 16 februari 2017
Ik
Marie-Claire Ik 16 februari 2017
Ik
Hoi
Als ik dit voor 3 personen maak, maak ik dan 3 omeletten? Gaat het bij 1tje niet een te dikke zijn?
Cotton & Cream Ik 17 februari 2017
Ik
Ha marie-claire, dan zou ik inderdaad 3 losse omelets bakken met 2 eieren pp en een handje spinazie. Succes!
Tanja Ik 15 juni 2017
Ik
SUPER LEKKER, en koolhydraatarm.
Wat een heerlijk recept !
Ik heb nog een kleine avocado geprakt en die ook door de eiermix geprakt. De cottage cheese vervangen door geitenkaas, en een beetje verse dille toegevoegd. We hebben zitten smullen van deze overheerlijke koolhydraatarme lunch.
Dank voor het delen !
Marlieke Ik Auteur Ik 25 juni 2017
Ik
Ha Tanja, dank voor je leuke bericht en wat klinken jouw toevoegingen lekker zeg! Een heel goed idee om avocado en geitenkaas toe te voegen, ga ik de volgende keer proberen. Krijg er honger van! Fijne zondag, hopelijk tot gauw weer!
Diana Ik 25 september 2017
Ik
Net gemaakt en gegeten. Was heerlijk !
Marlieke Ik Auteur Ik 17 oktober 2017
Ik
Wat leuk om te horen Diana, dank voor je leuke berichtje! Hopelijk tot gauw weer! Liefs, Marlieke
Elizabeth Ik 9 november 2017
Ik
Wat lekker ga ik maken hoor je kan zoveel varieren met dit recept.
Marlieke Ik Auteur Ik 22 november 2017
Ik
Leuk om te horen Elizabeth, benieuwd wat je ervan gemaakt hebt. Fijne dag voor nu!
Sabrina Ik 7 december 2017
Ik
Maak je met bovenstaande benodigdheden 1 of 2 omeletten?
Anneke Ik 7 februari 2018
Ik
Lijkt me heerlijk maar heb wel een vraagje, kan je deze ook koud eten?
Marlieke Ik Auteur Ik 15 februari 2018
Ik
Ha Anneke, dat kan zeker! Persoonlijk vind ik lauw het lekkerste (niet ijskoud) maar koud/afgekoeld is het zeker mogelijk, ook lekker als hapje (oprollen en in kleine plakjes snijden) :) Succes!
Rianne Ik 2 mei 2018
Ik
Ik had geen zalm en cottage cheese in huis, maar wel verse zuivelspread en rookvlees. Dat heb ik gebruikt en dat was me toch een partij lekker!! Wat groene pesto ertussen zou ook niet misstaan denk ik
Marlieke Ik Auteur Ik 5 juni 2018
Ik
Oeh, dat klinkt ook heerlijk. Thanks voor de terugkoppeling Rianne, leuk om te horen!
Jacqueline van dijk Ik 15 januari 2019
Ik
Net gemaakt met geitenkaas zalm spinazie en eieren overige ingrediënten had ik niet maar miste ik ook niet! Heb gesmuld en zat behoorlijk vol… pfft hoeveel kcal zit in dit gerecht?
Pingback:Kickstart jouw Paasei-ontbijt! - Blog - Sample Group - De Friesland Migration Ik 27 augustus 2019
Ik