SUSHI ZONDER RIJST, KOMKOMMER-ZALM MET ROOMKAAS

Sushi zonder rijst, supersnel klaargemaakt? Ja, dat kan. En het is lek-ker! Voor deze sushi gebruik je geen rijst of zeewierbladeren dus is “officieel” geen echte sushi, maar is een heel goed alternatief. En ik kan je vertellen dat deze sushi zonder rijst, die ik heb gemaakt van o.a. komkommer plakken, gerookte zalm, avocado en roomkaas, een extreem lekker hapje is! Bekijk onder het recept en ontdek hoe je ‘m vliegensvlug in elkaar draait. Schenk er wat sojasaus bij, serveer met stokjes en je proeft de Aziatische keuken bij jou thuis. Alleen de sake die nu nog ontbreekt. Cheers!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 komkommer
  • 15 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou)
  • 100 gram gerookte zalm
  • Verse bieslook, paar stengeltjes
  • 1/2 avocado
  • Sesamzaadjes
  • Sojasaus

To do’s:
1. Schaaf voorzichtig 6 plakken van de komkommer (in de lengte, inclusief schil) met hulp van een kaasschaaf. Laat de plakken zo goed mogelijk uitlekken, bijvoorbeeld in vergiet. Snijd de halve avocado in 6 plakjes.

2. Leg een plak komkommer op een groot bord. Beleg één uiteinde van de komkommer met een plakje gerookte zalm. De zalm mag ietsje breder zijn dan de komkommer. Leg aan het uiteinde op de zalm ook een stukje roomkaas en daar bovenop een plakje avocado. Verdeel daar overheen wat ingekorte stengeltjes verse bieslook. Breng eventueel op smaak met wat verse peper.

3. Rol de komkommer voorzichtig en zo stevig mogelijk op, waarbij je begint met het uiteinde waar de avocado, roomkaas en bieslook ligt. Druk het uiteinde voorzichtig aan,, zodat het een stevig rolletje wordt. Leg het sushi-rolletje op een serveerbord met de uiteinde naar beneden.

4. Maak de overige sushi rolletjes (3 per persoon). Strooi hier als laatste wat sesamzaadjes overheen en serveer met de sojasaus apart.

Ben je net als ik dol op frisse, Aziatische gerechten? Probeer ook eens de quinoa sushi salade (recept hier), Oosterse quinoa balletjes (recept hier) of de Aziatische sla wraps (recept hier).
Sushi zonder rijst2 Sushi zonder rijst3 Sushi zonder rijst7

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen