TACO’S MET GAMBAS, MANGO EN AVOCADOSAUS

Wanneer je dit recept op dit moment bekijkt, hebben wij minimaal 1 ding met elkaar gemeen: we houden van eten. En we kunnen – in tegenstelling tot veel andere mensen – écht vrolijk worden van een mooi bordje met lekkers. Het is bij mij zelfs zó erg, dat ik op een verjaardag de halve avond over eten kan praten met mijn foodie vriendinnen. Wat we recentelijk hebben gegeten gegeten, waar we het liefst uit eten gaan, wat nog op ons to-cook lijstje staat en ga zo maar door. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. En zelfs dan droom ik nog wel eens over eten. Om moe van te worden, haha. Maar lekker eten maakt je dag gewoon een heel stuk leuker, toch?

In dit artikel deel ik weer zo’n heerlijk gezond, lekker en kleurrijk gerecht waar ik ontzettend blij van word. Taco’s met gamba’s, mango en avocodasaus: een goddelijke smaakcombinatie! Zoet, fris, romig en kruidig tegelijk. En de knapperige taco maakt dit feestje helemaal compleet. Probeer hem eens uit als voorgerecht of lunch, maar als hoofdgerecht met een frisse rucola-tomaten salade erbij is dit recept ook perfect. Laat je het mij – of je vriendinnen tijdens een verjaardag, dat mag ook – weten wat je ervan vindt?

Tacos met gambas en mango2

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4-6 taco schelpen
  • C.a. 250 gram gamba’s of grote garnalen
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • Verse koriander
  • Melk om te verdunnen
  • 1 mango
  • 1 bosuitje
  • Chilipeper, gemberpoeder, peper en zout
  • Kokos- en/of olijfolie

To do’s:
1.
Breng de gamba’s op smaak met chilipeper, gemberpoeder, peper en zout. Bak ze vervolgens met wat (kokos)olie in de pan totdat ze gaar zijn. Voeg de laatste paar minuten het sap van een halve citroen toe.

2. Maak in de tussentijd de avocadosaus door de avocado samen met een flinke scheut olijfolie, sap van een halve citroen, een aantal blaadjes verse koriander, peper en zout te mixen in een foodprocessor of keukenmachine. Het is en blijft een dikke saus, maar je kunt ‘m met een scheutje melk wat verdunnen.

3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het bosuitje in ringetjes en de verse koriander fijn en zet dit even apart.

4. Wanneer de gamba’s gebakken zijn, start je met het vullen van de taco’s. Leg onderop wat blokjes mango, gevolgd door een aantal gamba’s. Verdeel hier wat bosuitjes en koriander overheen, en maak de taco’s af met een flinke scherp avocadosaus. En klaar, eet smakelijk!

  Tacos met gambas en mango

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen