Veel Nederlanders zijn nu eenmaal een tikkeltje ongeduldig. En vooral wanneer het om eten gaat, staat er het liefst vliegensvlug iets lekkers op tafel. Niks mis mee! Daarom vandaag inspiratie voor tapas spiesjes, waarmee je in een handomdraai een creatief en smaakvol hapje klaarmaakt. Mét een Spaans tintje! Het enige wat je nodig hebt, zijn lange satéprikkers en verschillende kleine hapjes die je lekker vindt. En niet geheel onbelangrijk: deze tapas spiesjes zien leuk uit op tafel wanneer je vrienden op bezoek krijgt. De verschillende gekleurde hapjes bij elkaar, zien er uit om op te eten!

Het maken van keuzes in hapjes is alleen soms moeilijker dan het lijkt. In de supermarkt sta ik bijvoorbeeld minutenlang voor het schap te twijfelen of ik kies voor zalmfilet of biefstuk, witte of rode wijn, eiersalade of hummus. Omdat ik zo’n enorme twijfelkont ben, vind ik deze tapas spiesjes een ideaal voorgerecht. Hiervoor hoef je namelijk helemaal niet te kiezen! Het enige wat je nodig hebt, zijn houten satéprikkers en verschillende kleine hapjes die je lekker vindt. Hema heeft een ruime keuze aan kant-en-klare hapjes in het assortiment die heel geschikt zijn voor aan een tapas spiesje. Denk aan plakjes parmaham, garnaaltjes, augurkjes, olijven, Mozzarella, cherrytomaten of zongedroogde tomaatjes. Ook lekker zijn opgerolde plakjes gegrilde aubergine, klein gehaktballetjes, artisjok, of stukjes paprika. Eigenlijk alles is mogelijk!

Benodigdheden:

  • Houten satéprikkers
  • Tapas hapjes naar keuze, zoals:
    – Parmaham, garnaaltjes, augurkjes, olijven, Mozzarella, cherrytomten of zongedroogde tomaatjes
    – Opgerolde plakjes gegrilde aubergine, klein gehaktballetjes, artisjok of stukjes paprika

To do’s:
1. Rijg de ingrediënten één voor één aan de satéprikkers.

2. Leg de tapas spiesjes op een mooi bord, of presenteer ze staand in een glaasje.

3. Eetse!

Hema tapas Tapas spiesjes Tapas spiesjes1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen