Daar is hij weer: de pompoen. Het meest heerlijke stukje groente van de herfst. Enorm gezond, veelzijdig en lang houdbaar. Ideaal dus om standaard in huis te hebben. Vandaag is het tijd voor een pompoensoep. Wellicht maak je dit al wel eens, maar ken je deze Thaise variant nog niet. Een pompoensoep waar ik wat pit aan heb gegeven. De pompoensoep is super romig roor de kokosmelk, en het rode pepertje, de verse koriander en citroengras zorgen ervoor de dat de pompoen er qua smaak helemaal uit knalt. Deze soep is niet alleen extreem lekker, ook in een handomdraai klaargemaakt.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 400 gram pompoen (c.a. 1 halve pompoen)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200-300 ml kokosmelk
  • Verse koriander
  • Kokosolie
  • Limoensap

To do’s:
1. Was de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet dit even apart. Snijd daarna de sjalotjes en rode peper fijn en fruit deze met het fijngeknepen teentje knoflook, de stengel citroengras (gebroken op een paar plekken) en wat kokosolie een paar minuutjes op laag vuur in de soeppan.

2. Voeg daarna de kippenbouillon, kokosmelk en stukjes pompoen toe. Breng dit aan de kook voor c.a. 15 minuten, totdat de pompoen zacht is.

3. Verwijder de stengel citroengras en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout, en wat druppels limoensap.

4. Garneer de soep met verse koriander en eventueel een extra scheutje kokosroom.

TIP: zin in een extra bite? Serveer de soep met wat knapperige tauge en voeg dit last minute toe.

Thaise pompoensoep

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen